Pasta med røget laks, frisk spinat og ricotta

Svampet squashkage med pekannødder og citron-cream cheese frosting

 photo IMG_7341_zpseknvvfqq.jpgJeg elsker sådan en rigtig skærekage. Hvis der var en, der spurgte mig, hvilke slags kager jeg bedst kan lide, så vil det helt sikkert være skærekager (eller cookies). Muffins og portionsanrettede kager siger mig ikke lige så meget – måske fordi man af skærekager kan skære et lige så stort stykke, som man vil have 😉 Kagen er bagt i en 18 cm springform, men du kan sagtens lave dobbelt portion og bage den i en almindelig 22 cm springform.

Squashkagen er svampet og fyldt med varme krydderier, pekannødder og rosiner. Og så er kagen toppet med den lækreste, cremede cream cheease frosting med masser af citron, der giver det et syrligt twist, som passer virkelig godt til den lidt søde kage. Inspirationen til denne squashkage kommer fra opskriften på min gulerodskage, hvor jeg bare har skiftet gulerødder ud med squash, pekannødder med valnødder og tilføjet lidt ekstra krydderier, hvilket også er skylden i, at ingredienslisten bliver lidt lang. Det skal du ikke lade dig skræmme af – de gør kun kagen endnu bedre!

Husk at jeg lige nu er på backpackertur rundt i Asien // Du kan følge med på Instagram lige her.

 photo IMG_7353_zpsn4bztlbv.jpg

Squashkage med pekannødder og citron-cream cheese frosting

  • 130 g blødt smør
  • 125 g brun farin
  • 2 æg
  • 135 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1/2 tsk natron
  • 200 g squash, groftrevet
  • 1 dl rosiner
  • 1 god håndfuld pekannødder (kan erstattes med valnødder)
  • 1 nip salt
  • 2 tsk stødt kanel
  • 2/3 tsk stødt kardemomme
  • 1/4 tsk stødt nelliker
  • 125 g flødeost (ikke light)
  • 30 g flormelis
  • skal fra 1 øko citron + 2 spsk saft

 

Så nemt er det: Start med at piske det bløde smør sammen med farin og æg. Bland mel, bagepulver, natron, salt og krydderier i en anden skål og pisk skiftevis mel-blanding og groftrevet squash i smør-blandingen. Hak nødderne groft og vend dem i dejen sammen med rosiner.

Hæld dejen i en smurt springform (18 cm) og bag kagen ved 175 grader varmluft i cirka 45-50 minutter – tjek med en stegenål eller lignende, om den er gennembagt. Lad kagen køle helt af. Rør flødeost sammen med flormelis, citronskal og saft og fordel det på den kolde kage. Pynt gerne med citronskal og hele pekannødder på toppen.

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg
   

2 kommentarer

  • Hej Anna

    Jeg vil gerne høre, om jeg må låne nogle billeder fra din blog, til et indlæg om yndlingsblogger, nemlig dig:)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Anna

      Hej Signe
      Hvordan kan man sige nej til det? Det må du gerne 😉
      Glæder mig til at læse det!
      Kram, Anna

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pasta med røget laks, frisk spinat og ricotta