Kartoffelrøsti med avocado

Pasta med røget laks, frisk spinat og ricotta

 photo IMG_7066_zpslv98obkx.jpgDenne simple og ultranemme pastaret med røget laks, frisk spinat og ricotta er blevet en af min nye favoritter og går ind under kategorien ‘aftensmad på kun 20 minutter’. At noget så nemt og hurtigt kan smage så godt, det er næsten ikke til at forstå. Og det er lige sådan noget mad, jeg aller bedst kan lide. Helt perfekt til når man kommer hjem efter en lang dag og bare skal bikse en hurtig omgang aftensmad sammen.

Pastaretten har en skøn smag af røget laks og er derudover også fyldt med masser af frisk spinat, hvilket alt sammen er vendt i den lækre cremede ricottaost med et lille kick fra chiliflagerne og masser af friskkværnet peber, citronsaft og -skal. Hvis du er på udkig efter flere nemme hverdagsretter, kan du finde nogle lige her og her.

Husk at jeg lige nu er på backpackertur rundt i Asien // Du kan følge med på Instagram lige her.

 photo IMG_7073_zpswjumz6lg.jpg
 photo IMG_7072_zpsqvemh2it.jpg

Pasta med røget laks, spinat og ricotta (til 2 personer)

  • 250 g spaghetti
  • 1 løg
  • 150 g frisk spinat
  • 150 g ricotta
  • skal fra 1 øko citron + saft fra 1/2
  • 1 lille tsk chiliflager
  • 200 g røget laks
  • salt + peber
  • olivenolie

 

Så nemt er det: Start med at hakke løg og skylle spinat. Steg løget på en stor pande med 1 spsk olivenolie i et par minutter. Tilsæt det meste af spinaten (gem en håndfuld til senere), skru ned på middelvarme og giv det et par minutter, til spinaten falder sammen. Kog spaghetti efter anvisningen på pakken.

Rør ricotta sammen med fintrevet citronskal, citronsaft, chiliflager, salt og friskkværnet peber. Skær røget laks i mindre bidder, kom det på panden sammen med ricotta-blandingen og rør det godt sammen. Hæld vandet fra pastaten, men GEM 1 dl af kogevandet. Kom pasta på panden sammen med kogevandet og det sidste friske spinat, rør det hurtigt sammen over middelvarme og server med det samme.

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg
   

6 kommentarer

  • Det ser simpelthen så godt ud, den må jeg lige huske 😀

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Gitte

    Googlede lidt tilfældet “røget laks og pasta” og denne opskrift dukkede op, som jeg straks snuppede … og det fortryder jeg ikke. MUMS,hvor smager det godt; det er absolut ikke sidste jeg gang, jeg laver den 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Anna Bartels

      Hvor er det dejligt at høre Gitte!
      Det er også en af mine favorit pastaretter 😀

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

    Uhm 😍😍😍 Du har da nogle fantastiske lækre retter på din side.
    Kan denne mon laves uden ost?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Anna Bartels

      Tak hvor er du sød Julie!
      Jeg vil lige sige, at ricotta ikke smager af ost, men at det bare giver en cremet konsistens. Jeg tror dog godt, at du kan bruge (madlavnings)fløde i stedet for. Jeg ville måske bare prøve mig lidt frem med mængden, så det ikke bliver for vådt 😉
      Skriv endelig hvordan det går!
      Kh A

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kartoffelrøsti med avocado