Enchiladas med kylling og ost

Marokkansk kikærtesalat med aubergine, ristede pekannødder og tahindressing

 photo IMG_7262_zpsew8gpasr.jpgJeg er vild med kikærter, jeg er vild med tahindressing og jeg er vild med ristede nødder, så inden jeg gik i gang, var jeg helt sikker på, at jeg også ville være fan af denne salat. Og ja jeg ved godt, at det er noget af en lang titel, men det hele skulle altså med. Det er nemlig kombinationen af alle de lækre sager, der gør denne kikærtesalat så lækker, som den er. Inspirationen kommer fra bloggen Sesamsesam, og det er bestemt ikke sidste gang, at den skal på menuen herhjemme.

Kikærtesalaten er fyldt med kikærter (selvfølgelig), ovnbagte aubergineskiver, masser af frisk persille, citron og ristede pekannødder, der alt sammen er vendt i en cremet tahin-yoghurtdressing. Masser af nøddesmag, forskellige konsistenser og marokkanske toner. Server salaten til aftensmaden som tilbehør til kød eller kylling, sammen med hjemmebagte fladbrød eller alene til frokost. Hvis du ikke har pekannødder, kan du sagtens skifte dem ud med valnødder.

Husk at jeg lige nu er på backpackertur rundt i Asien // Du kan følge med på Instagram lige her.

 photo IMG_7266_zps7tcvseii.jpg
 photo IMG_7265_zpsnfrqvwkp.jpg

Marokkansk kikærtesalat med aubergine, ristede pekannødder og tahindressing (tilbehør til 2-3 personer)

  • 1 stor aubergine
  • 1 dåse kikærter, drænet (gerne fra bonduelle)
  • 1 lille håndfuld pekannødder (alternativt hassel- eller valnødder)
  • 1 god håndfuld frisk persille
  • 2 spsk tahin
  • 4 spsk yoghurt naturel
  • citronsaft
  • salt og peber
  • stødt spidskommen
  • olivenolie

 

Så nemt er det: Start med at dele auberginen på langs og derefter skære den i 1 cm skiver (så de kommer til at ligne halvmåner). Vend aubergineskiverne i et par spsk olivenolie, fordel skiverne på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen ved 200 grader i 25 minutter. Rist nødderne med i de sidste 5 minutter og hak dem groft.

Rør tahin sammen med yoghurt og et drys spidskommen og smag til med masser af citronsaft, salt og peber. Vend tahindressingen med kikærter, aubergine, grofthakket persille og de fleste af nødderne. Pynt med persille og resten af nødderne på toppen.

 

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg
   

5 kommentarer

  • Guf, hvor ser den salat bare god ud! Salater med lange navne er altid de bedste 😛 Håber du stadig har en god tur.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Anna

      Jeg er helt enig Josefine! 😛
      Det er en af mine nye ynglingssalater.
      Det har jeg i hvert fald – tak for den søde besked :*

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lutter lækre kombinationer!
    Mums.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Anna

      Tak Nada – jeg er simpelthen også blevet helt vild med den kombination!
      Jeg er sikker på, at det også ville være lige noget for dig 😉

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • […] Marokkansk kikærtesalat fra Anna Mad: Det her er lige en ret for mig og igen er det en af dem, som ikke kræver, at man skal besøge et hav af forskellige supermarkeder, for at få far i en masse avancerede ingredienser. […]

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Enchiladas med kylling og ost