Kyllinge satay med cremet peanutsauce

Kartoffelrøsti med avocado

 photo IMG_7032_zpsyepnclch.jpgDette er ultimativt min nye yndlingsfrokost –  hold nu op hvor kan en sprød kartoffelrøsti toppet med en moden avocado smage godt! Det er helt sikkert en (af de mange) opskrifter, der skal laves igen, når jeg kommer hjem fra turen til Asien. Jeg har allerede et par favoritter til frokost som blandt andet rugbrødssandwichen eller æggewrappen med laks og spinat, men denne røsti er virkelig røget til tops sammen med dem.

En stor, sprød kartoffelrøsti toppet med en perfekt moden avocado og drysset med purløg, chiliflager, flagesalt, citronsaft og -skal. Virkelig simpelt og virkelig lækkert. Røsti’erne er gode til frokost men kan også sagtens laves i mini størrelser som forret eller appetizer. Jeg har blandt andet en forret med røget laks, der minder lidt om den. Den kan du finde lige her.

Husk at jeg lige nu er på backpackertur rundt i Asien // Du kan følge med på Instagram lige her.

 photo IMG_7042_zpsliovgugc.jpg
 photo IMG_7047_zpsb1lx4uw5.jpg

Kartoffelrøsti med avocado (til 2 personer)

  • 2 bagekartofler
  • olie og smør til stegning
  • 2 små avocadoer
  • citronskal + saft fra øko citron
  • purløg
  • chiliflager
  • havsalt

 

Så nemt er det: Start med at skrælle kartofler, rive dem groft og presse al væske ud af (brug dine hænder eller et gammelt viskestykke). Krydder de revne kartofler med masser af salt og peber og form det til 2 store, runde røsti – fx ved at trykke og forme dem med en palet. Steg dine røsti på 2 pander ** med 1 tsk smør og 1 tsk olie på hver pande ved middel-høj varme til at starte med. Skru lidt ned når de begynder at blive gyldne.

Giv dine røsti cirka 10 minutter på den ene side og vend dem derefter forsigtigt, og så skulle de gerne være sprøde og have en gyldenbrun farve. Giv dem også 10 minutter på den anden side. Halver avocado, skrab ‘kødet’ ud med en ske og skær det i skiver. Fordel avocadoskiverne på de sprøde kartoffelrøsti, dryp med citronsaft og drys med fintrevet citronskal, finthakket purløg, chiliflager, flagesalt og friskkværnet peber.

** Det kan være lidt svært at få kartoffelrøstierne ned på panden, men prøv at forme dem på en tallerken og vende dem ned på panden.

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg
   

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kyllinge satay med cremet peanutsauce