Årets mest populære opskrifter

Lynstegte rosenkål med æbler, tranebær og ristede hasselnødder

Lynstegt rosenkål med æbler, tranebær og ristede hasselnødder photo IMG_6488_zpsnnjwq0y9.jpgVelkommen ind i det nye år! Jeg håber, at I alle har haft et godt nytår, har spist en masse lækker kransekage og er klar på 2016 – det er jeg i hvert fald. Jeg ved ikke med jer, men efter sådan et par uger med julemad, så har jeg lyst til noget mere frisk og sprødt. Og det måtte jo komme en dag. Altså en opskrift med rosenkål på bloggen. Der er simpelthen så mange fordomme om rosenkål, og jeg tror, at der er mange, der rynker på næsen, hvis de får de små grønne kålhoveder serveret. Men hvis du spørger mig, er det helt forkert. Jo rosenkål kan godt smagte forfærdeligt, hvis man overkoger dem. MEN hvis du til gengæld kæler lidt for dem og sætter dem sammen med nogle gode sager, så kan det jo smage så godt. Hvad er din holdning til rosenkål?

Det vigtigste med rosenkål er, at de ikke må få for meget. Vi har flere gange fået rosenkål på denne måde herhjemme, og jeg er vild med det, så derfor er det tid til at dele opskriften med jer, selvom rosenkål godt kan være en af de sværere grønsager at sælge… Jeg har lavet denne version, hvor jeg har lynstegt kålhovederne i lidt smør og vendt dem med æbler, soltørrede tranebær og ristede hasselnødder. Kombinationen af de lyn-smørristede rosenkål med saftige æbler, syrlige tranebær og knasende hasselnødder smager virkelig godt – helt klart værd at prøve, før du rynker på næsen næste gang! 😉

Lynstegt rosenkål med æbler, tranebær og ristede hasselnødder photo IMG_6485_zpschcft17i.jpg
Lynstegt rosenkål med æbler, tranebær og ristede hasselnødder photo IMG_6489_zpshdnu5hpm.jpg

Lynstegte rosenkål med æbler, tranebær og ristede hasselnødder (tilbehør til 3-4 personer)

  • 400 g rosenkål
  • 1 håndfuld hasselnødder
  • 2 små æbler eller 1 stort
  • 1 spsk smør
  • 1 lille håndfuld soltørrede tranebær
  • citronsaft

 

Så nemt er det: Start med at fjerne de yderste blade fra rosenkålene, skære det nederste af stokken fra og skylle dem. Skær dem i kvarte. Rist hasselnødderne i ovnen i 5 minutter ved 180 grader. Lad nødderne køle af, nulr skallen af med fingrene og hak dem groft. Skær æblerne i tern.

Varm en pande op til middel-høj varme, smelt smør og kom rosenkål på. Steg dem i cirka 15 minutter, til rosenkålene er ristede og en smule møre – de skal dog stadig have lidt bid. Skru eventuelt lidt ned for varmen undervejs. Kom æbletern på det sidste minut og vend til sidst med tranebær, grofthakkede hasselnødder og en smule citronsaft.

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg
   

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Årets mest populære opskrifter