Blomkålscouscous med persille, tørrede frugter og ristede mandler

Hjemmelavet fransk nougat

Hjemmelavet fransk nougat photo IMG_7217_zps3ipb28b5.jpgIhh hvor har jeg glædet mig til at dele denne opskrift med jer! Hvis du er vild med fransk nougat, så vil du helt sikkert E L S K E hjemmelavet fransk nougat. Jeg har lavet de små lækre bidder som en del af julegaven til familien i år – jeg laver nemlig hvert år spiselige gaver, da det plejer at være et hit. Og i år ville jeg gerne kaste mig ud i fransk nougat, og det var virkelig ikke så indviklet, som jeg havde forestillet mig. At lave fransk nougat tager lidt tid og kræver en smule tålmodighed og et sukkertemometer, men hvis du følger opskriften, så er det slet ikke så svært og helt sikkert arbejdstiden værd. Nøøj hvor smager det bare godt! 😉

Min version af hjemmelavet fransk nougat er fyldt med masser af ristede mandler og pistacienødder, hvilket er rimelig traditionelt. Derudover har jeg også tilføjet soltørrede tranebær, som (hvis du spørger mig) fungerer rigtig godt som et lidt syrligt modspil til de søde bidder. Portionen er ret stor, der bliver nok i hvert fald 120 bidder, så jeg kan helt sikkert anbefale at lave halv portion, hvis det bare er til dig og resten af huset.

 photo IMG_7229_zpsuzsrtyao.jpgHjemmelavet fransk nougat photo IMG_7197_zps12nxdxsw.jpg

Hjemmelavet fransk nougat (stor portion)

 • Sukkerlage:
 • 1,25 dl vand
 • 355 g sukker
 • 1,75 dl glukosesirup
 • 205 g honning
 • Marengs:
 • 75 g æggehvide (evt pasteuriserede)
 • 55 g sukker

 

 • 250 g mandler
 • 100 g pistacienødder
 • 100 g tørrede tranebær

 

Så nemt er det: Start med at lave sukkerlage ved at koge vand, sukker, glukosesirup og honning i en lille gryde, til sukkerlagen når 145 grader (brug sukkertermometer) – vær tålmodig for det tager tid til sidst. Rist imens mandlerne i ovnen ved 180 grader i 5-8 minutter og lad dem køle af.

Lav nu marengs ved at piske æggehviderne næsten stive i en skål (jeg vil anbefale røremaskine, da det bliver hårdt arbejde senere, men du kan også gøre det i hånden). Tilsæt derefter sukkeret lidt ad gangen og pisk et par minutter, til du har en stiv marengs. Hæld den kogende 145 grader varme sukkerlage ned i marengsen i en tynd stråle, imens der piskes. Pisk i cirka 10 minutter, til nougatmassen er sej og lettere afkølet.

Rør tilsidst mandler, pistacienødder og tranebær i massen og vend så massen ud på en silikonemåtte eller bagepapir drysset med flormelis. Tryk det ud til en tykkelse på 2-3 cm og lad det køle helt af på køkkenbordet, gerne til næste dag. Brug en skarp kniv til at skære den franske nougat i ønsket størrelse og opbevar et køligt sted (ikke køleskab) i en lufttæt beholder.

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg
   

8 kommentarer

 • Ej, hvor lyder det her bare helt fantastisk! Eeeelsker fransk nugat. Hjemmelavet må prøves 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna

   Tak søde Josefine!
   Det er virkelig også godt – især hjemmelavet 😉
   Det må du!
   God weekend 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  Ihhh, jeg savner dem! De forsvandt alt for hurtigt…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Laura

  Hej! Lyder helt fantastisk!
  Når de står og hviler på køkkenbordet, natten over, skal de så dækkes lufttæt til, eller er det først når de er helt færdige? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna

   Hej Laura.
   Tak! Det smager virkelig også godt 😉
   Du kan sagtens bare nøjes med et stykke bagepapir og et viskestykke ovenover.
   Når de er færdige, skal de i en lufttæt beholder eller pakkes ind i papir enkeltvis.
   God weekend!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jannie Nygaard

  Hej jeg er igang med at lave din opskrift nu, men skal først bruge dem lørdag. Hvordan opbevare jeg dem bedst.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Bartels

   Hej Jannie.
   Jeg vil anbefale at opbevare dem lagt i lag mellem bagepapir i en lufttæt boks 🙂
   Jeg håber, at du kan lide dem!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Blomkålscouscous med persille, tørrede frugter og ristede mandler