Julekrydret honningbrød

Rødskålssalat med appelsiner, tranebær og karamelliserede valnødder

Rødskålssalat med appelsiner, tranebær og karamelliserede valnødder photo IMG_6870_zpsfsomg1xs.jpgDenne rødkålssalat har, så længe jeg kan huske, været fast inventar og en sikker vinder på julebordet herhjemme hos os. Du tænker måske ’seriøst rødkålssalat?’, og det ville jeg måske også gøre. For en rødkålssalat kan virkelig været ret så grov og kedeligt, at jeg hellere ville undvære. Men hvis man pifter den lidt op med nogle lækre sager, så kan det virkelig smage noget så lækkert og give et friskt og sprødt element til en ellers lidt tung julemiddag.

I denne rødkålssalat er der masser af fintsnittet rødkål (selvfølgelig), og så er der saftige appelsiner, soltørrede tranebær og karamelliserede valnødder. Kombinationen af det sprøde fra rødkålen, det saftige og syrlige fra appelsinerne, den lidt chewy konsistens og syrlig-sødme fra tranebærrene og det ristede, søde og nøddeagtige fra de karamelliserede valnødder er bare en af mine favoritter i julemåneden. Og salaten kan altså også sagtens spises til andet end julemiddagen den 24. december! Du kan fx servere den til kylling, frikadeller eller andet kød, og så kan du sagtens udskifte valnødder med andre nødder eller soltørrede tranebær med dadler, hvis du har lyst til det.

 photo IMG_6865_zpsexmvi8sx.jpg

Rødkålssalat med appelsiner, tranebær og karamelliserede valnødder (tilbehør til 4 eller på julebordet til 6)

  • 1/2 rødkål
  • 2 appelsiner
  • 1 dl appelsinsaft
  • 1 god håndfuld tørrede tranebær
  • 1 god håndfuld valnødder
  • 1 spsk smør
  • 1 spsk sukker

 

Så nemt er det: Start med at skære det halve rødkål i kvarte og skære stokken fra. Snit rødkålen i så fine strimler som muligt og vend med appelsinsaft. Skær skrællen af appelsinerne – det gøre nemmest ved at skære begge ender af og derefter skære ned langs siderne, så al det hvide fjernes. Skær derefter appelsinerne i både og derefter i mindre stykker.

Smelt smør i en lille gryde ved middel-høj varme og tilsæt så sukker. Når sukkeret er smeltet, skal du komme valnødder i gryden, skrue ned på middelvarme og riste valnødderne i et par minutter. RØR OFTE så det ikke brænder på. Fordel de karamelisserede valnødder på et bagepapir for at køle af og hak dem så groft. Vend rødkål med appelsiner, valnødder og tranebær.

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Julekrydret honningbrød