Rødskålssalat med appelsiner, tranebær og karamelliserede valnødder

De bedste brunkager

De bedste brunkager photo IMG_6946_zps8za9gfdh.jpgJeg ved godt, at det kun er torsdag i dag, men det hedder jo også lille-fredag, og det kræver nogle gange en (små)kage eller fem. Især når det er december, mørkt udenfor og ugen føles lidt for lang, så må man godt, ik? Vi har så længe, jeg kan huske altid brugt denne opskrift på brunkager, og selvom det måske er ret bindende og vovet at kalde dem for ‘de bedste’, så er det virkelig de bedste brunkager, jeg har smagt. Og det gælder både købte og hjemmelavede.

Jeg kan sagtens forestille mig, at der er ret mange holdninger til den perfekte brunkage. Hvis du spørger mig, må den perfekte brunkage godt have et par millimeters tykkelse, den skal være sprød, være godt krydret med julekrydderier og være fyldt med nødder. Og det er præcis ligesom disse – helt sikkert min yndlings julesmåkage! Vi vender hvert år tilbage til samme opskrift, laver en portion, deler den i tre pølser, smider to af dem i fryseren og bager den sidste. På den måde kan man altid tage en portion op, når lysten til en brunkage (eller 40) melder sig 😉

De bedste brunkager photo IMG_6921_zpspmjbmzlp.jpg
 photo IMG_6975_zpsapkrlh88.jpg

Udover at dele en opskrift med jer i dag, så er der også lige en anden ting, jeg skal have fortalt. Jeg har nemlig indgået et samarbejde med Daniel Wellington og kan nu dele en eksklusiv kode til jer, der giver jer 15% på alle deres urer indtil jul. Du skal bare bruge koden ANNAMAD15 – og så kan jeg vist også afsløre, at der snart kommer en lille konkurrence 😉

De bedste brunkager photo IMG_6937_zps1ux7lddj.jpg

De bedste brunkager (ca. 140 stk)

  • 200 g smør
  • 200 g sukker
  • 1 dl lys sirup
  • 3 store tsk stødt kanel
  • 2 store tsk stødt nelliker
  • 2 tsk stødt ingefær
  • 1 tsk natron
  • 315 g hvedemel
  • 100 g mandler
  • 50 g pistacienødder (kan erstattes af mandler)

 

Så nemt er det: Start med at tage smør ud 10 minutter før og pisk det derefter med sukker, sirup og krydderier. Pisk derefter natron og 275 g af melet i også. Hak mandlerne groft og ælt det i dejen med hænderne sammen med pistacienødder og resten af melet, til det akkurat er blandet sammen. Del og rul dejen til 3 tykke pølser (ca 3-4 cm i diameter). Læg pølserne på et spækbræt og form dem eventuelt firkantede. Dæk brunkage-pølserne med film og kom dem på køl i nogle timer og meget gerne natten over eller et par dage.

Skær en (eller alle 3*) pølser ud i småkager på ca 3 mm tykkelse, fordel dem på en bageplade med bagepapir og bag dem ved 200 grader i cirka 6-9 minutter (afhængig af tykkelse). Lad dem blive på bagepladen i 5 minutter og flyt dem derefter over på en rist for at køle helt af. Opbevar i en lufttæt boks.

*Du kan sagtens smide brunkage-pølserne i fryseren i en pose, tage dem op dagen før, lægge dem på køl og så bage dem, som der står ovenover.

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg
   

4 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rødskålssalat med appelsiner, tranebær og karamelliserede valnødder