✮ Glimt af november ✮

Cremet pasta med kylling, svampe, spinat og soltørrede tomater

Cremet pasta med kylling, svampe og soltørrede tomater photo IMG_6785_zpszir1px4i.jpgHvis du ikke allerede havde gættet det, så lad mig starte med at sige, at dette ikke er en juleret (dem tænker jeg, at I ser ret mange af i øjeblikket). Til gengæld er det en af mine yndlings pastaretter – cremet pasta med kylling, svampe og soltørrede tomater. Og det er jo også ret vigtigt at spise noget andet imellem al den risengrød, julesmåkager, grønkålssalat, juleslik og luciaboller, så vi ikke bliver helt træt af julemad før den 24. december. Derfor deler jeg i dag en nem pastaret, der kan laves på under 25 minutter og kan spises hele året rundt. Men bare rolig – jeg har også nogle juleopskrifter i ærmet til jer, som rammer bloggen snart!

Men allerførst opskriften på en cremet pasta med kylling, svampe, frisk spinat og soltørrede tomater, der får en dejlig smag fra de mørke champignon og de lækre soltørrede tomater. Du kan egentlig sagtens variere retten, som du har lyst til. Du kan fx undlade kylling og dermed gøre den vegetarisk, tilføje chili for et kick eller komme andre grønsager i. Det er helt op til dig – jeg er bare vild med denne efterårsversion 😉

Find endnu flere pastaopskrifter lige her.

Cremet pasta med kylling, svampe og soltørrede tomater photo IMG_6786_zpswqnz6sbh.jpg

Cremet pasta med kylling, svampe, spinat og soltørrede tomater (4 personer)

 • 3 stk kyllingebryst
 • 1 løg
 • 250 g champignon
 • 3-4 store håndfulde frisk spinat
 • 10 soltørrede tomater + lidt olie herfra
 • 2 store spsk philadelphia
 • 4-5 spsk mælk
 • salt, peber + citronsaft
 • 400 g pasta (jeg brugte linguine)

 

Så nemt er det: Start med at skære kyllingebryster i mundrette tern og steg dem i 1 spsk olie fra de soltørrede tomater på en stor pande ved middel-høj varme, til de præcis er gennemstegt (cirka 8 minutter). Skyl imens spinat og damp det i en gryde med låg ved lav varme, til det falder sammen. Tryk al væden ud af den dampede spinat.

Hak løg, skyl svampe og skær dem i skiver og skær de soltørrede tomater i små stykker. Tag kylling af panden. Kom 1 spsk olie fra de soltørrede tomater på samme pande og steg løg og svampe i cirka 10 minutter ved middel-høj varme, til svampene er bløde. Krydr nu med masser af salt og peber. Kog imens pasta i saltet vand efter anvisning på pakken, men GEM 1 dl af kogevandet. Rør philadelphia sammen med mælk og kom det op til svampene sammen med kylling, spinat, soltørrede tomater og lidt citronsaft. Rør rundt og tilsæt pasta og kogevand. Varm det hele hurtigt igennem og server med det samme.

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg

2 kommentarer

 • Michael

  Det er ikke Linguine på billedet men Fettuccine.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Bartels

   Hej Michael.
   Nej jeg har brugt linguine. Fettuccine er bredere end disse.
   Liguine er som en bred spaghetti 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

✮ Glimt af november ✮