Kylling i cremet peanutbuttersauce

Sprød kokosmarengs med mørk chokolade og æbleskum

Sprød kokosmarengs med mørk chokolade og æbleskum photo IMG_6441_zpsrt5xcjvd.jpgEnkelte produkter er modtaget som gave / Sponsoreret

Er du vild med kokos, store stykker af mørk chokolade og saftige æbler? Så er jeg sikker på, at du vil elske denne lækre dessert! For et par uger siden modtog jeg en pakke fra Danæg med en masse økologiske æggeblommer og -hvider, og så måtte jeg straks gå på udkig efter inspiration, gerne en dessert, hvor de kunne bruges. Jeg havde faktisk lidt svært ved at vælge imellem mine ideer, men da jeg så fik kigget tilbage på gamle billederne på telefonen, blev jeg pludselig inspireret af en kage, jeg fik serveret i studiepraktik sidste år.

Som sagt brugte jeg æggehvider fra Danæg, der lige har lanceret to nye produkter – pasteuriserede æggehvider og æggeblommer på flaske, der oven i købet er økologiske og uden konserveringsmidler. Jeg tager nogle gange mig selv i at smide enten æggeblommer eller -hvider ud, fordi jeg kun skal bruge én af delene til en opskrift. Og det er her, hvor Danæg’s blommer og hvider på flaske er ret smarte. Man slipper nemlig for at skulle stå og adskille blomme og hvider, samtidigt med at man undgår madspil. De kan købes i udvalgte dagligvarerbutikker.

Sprød kokosmarengs med mørk chokolade og æbleskum photo IMG_6440_zpsqq3khzsb.jpg

Men for at vende tilbage til det, som indlægget jo egentligt handler om. Denne dessert, som helt klart vil overraske, fordi den er helt anderledes (på den rigtig gode måde). Den består af 2 sprøde marengsbunde, hvor der heri gemmer sig masser af kokosmel, kokosflager og grofthakket mørk chokolade. Bundene er lagt sammen med en luftig, frisk æbleskum med vanilje og drysset med kakao på toppen.

De søde, sprøde kokosbunde med store stykker af mørk chokolade sammen med den friske flødeskum rørt med lidt græsk yoghurt og masser af groftrevne efterårsæbler passer bare overraskende godt sammen, og der er masser af bid, sødme og saftighed. Selve kagen minder lidt om kombination mellem en god marengslagkage og en bounty de lux med twist af saftige, friske æbler… Det er faktisk ret svært at forklare – så du bliver vel nødt til bare at prøve den? 😉

Sprød kokosmarengs med mørk chokolade og æbleskum photo IMG_6443_zps31z9j8ly.jpg
 photo IMG_6448_zpsjcgmtmwj.jpg

Sprød kokosmarengs med mørk chokolade og æbleskum (8 personer)

  • bunde: 1 dl pasteuriserede æggehvider (fx Danæg’s – svarer til cirka 3 hvider)
  • 130 g sukker
  • 50 g kokosmel
  • 1 håndfuld kokosflager (kan erstattes af 20 g kokosmel)
  • 1 lille tsk eddike
  • 50 g mørk chokolade
  • fyld: 1,5 dl piskefløde
  • 1 dl græsk yoghurt (10 %)
  • 2 store æbler
  • 1 lille tsk vaniljepulver / 1 vaniljestang

 

Så nemt er det: Start med at lave bundene ved at piske æggehvider stive i en skål. Pisk herefter sukkeret i lidt ad gangen, tilsæt eddiken og pisk så i 2-3 minutter mere, til sukkeret er opløst og marengsen er helt stiv (og kan vendes over hovedet uden at falde ud 😉 )

Hak chokoladen groft og vend det i marengsen sammen med kokosmel og -flager. Fordel som 2 lige store bunde, fx rektangler, firkanter eller cirkler i ca. 1,5 cm tykkelse på en bageplade med bagepapir. Bag bundene ved 140 grader over- undervarme i cirka 25 minutter. Sluk ovnen, lad dem stå 20 minutter på eftervarme og stil dem så på køkkenbordet for at køle helt af.

Riv æblerne groft. Pisk fløden til flødeskum og vend det med græsk yoghurt, groftrevne æbler og vanilje. Fordel æbleskummet mellem de 2 afkølede bunde og stil kagen på køl et par timer. Lige inden servering kan du sigte en smule god kakao over toppen.

Indlægget er sponsoreret af Danæg. 

 

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

:lion: 
:grinning: 
:grin: 
:joy: 
:smiley: 
:smile: 
:sweat_smile: 
more...
 
 

Næste indlæg

Kylling i cremet peanutbuttersauce