10 nemme hverdagsretter på under 30 minutter #2

Panna cotta med æble og karamel

Panna cotta med æble og karamel photo IMG_6605_zpsdp1kxdjr.jpgPanna cotta er muligvis en af mine yndlingsdesserter. Fløjsblød, fin vaniljeprikket og helt simpel. Inden jeg smagte det for første gang, havde jeg en forestilling om, at panna cotta var en ret besværlig dessert. Men tvært imod er det faktisk forholdvist nemt og hurtigt at lave, og så er det en dessert, der kan forberedes dagen før og stå i køleskabet, til den skal serveres.

Der er egentlig allerede en opskrift på panna cotta med hindbærcoulis på bloggen (se bare her), men den anden dag fik jeg en ide til en ny, efterårsversion med æble og karamel. Jeg har forsøgt at erstatte en smule af fløden med mælk for at opnå en lidt lettere konsistens, og det fungerede så fint. I bunden af den fine vaniljeprikkede panna cotta ligger der en lag af dulce de leche karamel og en god skefuld let tilberedte æbletern. En kombination af sød karamel, let syrlige æbletern og vanilje-flødecreme, der bare slet ikke er til at stå for.

Panna cotta med æble og karamel photo IMG_6612_zps19ofypw6.jpg
 photo IMG_6600_zpsugammhwz.jpg

Panna cotta med æble og karamel (cirka 5 personer)

  • 2 æbler
  • 3,5 dl piskefløde
  • 2,5 dl sødmælk
  • 60 g sukker
  • 1 vaniljestang
  • 3-4 blad husblas*
  • 5 tsk flydende karamel (find fx nem opskrift her)

 

Så nemt er det: Start med at skrælle æbler og skære dem i små tern. Kom æbletern og 4 spsk vand i en gryde med låg ved mellem-lav varme, til ternene er blevet lidt møre men stadig har bid (cirka 15-20 minutter). Undgå at røre for meget ved det, for æbleternene skal ikke moses ud. Kom dem op på en tallerken for at køle af.

Lig husblas i blød i rigeligt koldt vand. Flæk vaniljestang, skrab kornene ud og mas sammen med lidt af sukkeret. Kom fløde, mælk, sukker og vaniljekorn + -stang i en lille gryde og kog langsomt op til lige før kogepunktet – rør hele tiden! Tag fløden af varmen, lige inden den koger. Pil vaniljestangen op, vrid husblad for vand og rør det hurtigt og grundigt i den varme flødecreme. Lad flødecremen svale i 15 minutters tid på køkkenbordet og si det. Fordel karamel på bunden af cirka 5 glas, top med masser af de afkølede æbletern og overhæld til sidst med flødecremen. Stil glassene på køl i minimum 4 timer og meget gerne natten over.

*Jeg vil anbefale 3,5 blad husblas. Jeg valgte at komme 3 i, men den blev ikke fuldstændig stiv, da jeg havde erstattet noget af fløden med mælk. Det gjorde dog ikke mig noget, da jeg ikke er så vild med, hvis den bliver for budding-agtig. Hvis du ønsker en mere sat panna cotta, så kom 3,5 eller 4 blad husblas i. 

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg
   

2 kommentarer

  • Det ser helt uimodståeligt ud 🙂
    Flot pyntet på toppen.

    Jeg vil ønske dig en skøn weekend med hul på julen 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Anna

      Hvor er du sød Maria – det er virkelig også en ret god kombi med æble og karamel 😉
      Og tusind tak! Det er jeg glad for, at du siger. Jeg havde nemlig lidt svært ved at finde ud af, hvordan jeg kunne pynte sådan et glas… 😛
      Du må også have en dejlig weekend!

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

10 nemme hverdagsretter på under 30 minutter #2