✮ Glimt af oktober ✮

Kylling i cremet peanutbuttersauce

Kylling i cremet peanutbuttersauce photo IMG_5820_zpsvpistx63.jpgFor bare et år siden kunne jeg virkelig ikke lide peanutbutter, fordi jeg på det tidspunkt syntes, at det havde en underlig konsistens. Men i dag ELSKER jeg det! Lad mig sige det sådan, at hvis jeg blev spurgt om hvilke 5 spiselige ting, jeg ville tage med på en øde ø, så ville jeg stærkt overveje peanutbutter. Jeg er vild med det i kager, i madlavning eller som snack – og ja, jeg er (nu) en af dem, der sagtens kan spise det alene, med en ske 😉

Så da min veninde (der også er ret vild med peanutbutter) og jeg skulle i køkkenet, besluttede vi os for at lave denne læææækre, asiatisk inspireret kyllingeret. Mør kylling i en let spicy og virkelig cremet peanutbuttersauce med kokos, squash, ingefær og masser af limesaft, serveret med ris og toppet med saftige æbler, friske koriander og sprøde peanuts. Opskriften er til 6 personer, men du kan sagtens halvere den eller lave en god portion som denne og smide resterne i fryseren.

Kylling i cremet peanutbuttersauce photo IMG_5821_zpsxb2a7yy7.jpg

Er du en af dem, der også elsker peanutbutter? Så er der allerede et par opskrifter på bloggen, der inkluderer den lækre nøddesmør, som jeg kan varmt anbefale. Og så kan jeg da også godt løfte sløret for, at der snart kommer endnu én, der faktisk er røget til toppen af favoritlisten (to be continued…):

 

 photo IMG_5823_zpsjigzon8x.jpg

Kylling i cremet peanutbuttersauce (til 6 personer)

  • 800 g kyllingebryster
  • 1 stort løg
  • 1 stort fed hvidløg
  • 1 stor spsk revet ingefær
  • olivenolie
  • 1 tsk gurkemeje
  • 1 squash
  • 1 dåse kokosmælk (400 ml)
  • 2 tsk rød karrypasta (medium styrke)
  • 3 store spsk peanutbutter (min favorit er denne)
  • saft fra 1 lime
  • 1/2 tsk sambak olek (eller anden form for chili/chilipasta)
  • 5 dl kogende vand rørt med 1 bouillonterning (grønsags eller kylling)
  • til servering: æbletern, friske koriander, peanuts og ris

 

Så nemt er det: Start med at forberede alle ingredienser. Skræl og hak løg fint. Hak hvidløg fint. Skær squash og kylling i mundrette tern. Varm en wok eller stor pande op til middelhøj varme og steg løg, hvidløg og ingefær i en spsk olie i 2 minutter. Kom tern af squash på og steg videre i et par minutter. Tag grønsagerne af varmen og hæld det op i en skål. Kom wokken tilbage på varmen og steg nu kyllingetern i en spsk olie ved middelhøj varme et par minutter, til kyllingen er brunet af på alle sider.

Kom grønsagerne tilbage i wokken sammen med karrypasta, gurkemeje og sambak olek og bland det hele godt sammen. Tilsæt kokosmælk, bouillon og peanutbutter og rør det sammen, så peanutbutteren opløses. Lad det hele simre uden låg, imens du koger ris efter anvisningen på pakken – her vil saucen koge ind og langsomt blive cremet og lækker. Hvis du synes, at saucen bliver for tyk, kan du tilsætte lidt mere kogende vand. Hvis den er for tynd, skal du bare lade den simre lidt mere. Smag til sidst til med limesaft, salt og peber. Server med ris og top med æbletern, koriander og peanuts.

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg
   

4 kommentarer

  • Jeg elsker peanut butter og køber det altid i kilo-spande fra MyProtein. en skefuld om morgenen til, så ved man at dagen bliver god 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Anna

      Haha, jeg er helt enig Cecilie!
      Jeg slutter dog (næsten altid) dagen af med en skefuld i stedet for om morgenen – med et æble on the side, det smager jo så godt sammen! 😉

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lotte

    Ser lækket ud. Hvilken karry pasta har du brugt?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Anna

      Tak Lotte! Det er virkelig også godt 😉
      Jeg har brugt en rød karrypasta.
      Jeg kan desværre ikke huske hvilket mærke (det blev nemlig lavet hos min veninde), men det er i medium styrke.
      Hvis du fx kun har en stærk en, så kommer du bare lidt mindre i 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

✮ Glimt af oktober ✮