Svampet, glutenfri brownie - med sorte bønner!

Grønkålssalat med hokkaido, æble, feta og tahindressing

Grønskålssalat med hokkaido, feta og tahindressing photo IMG_6558_zpstyhrrvrt.jpgPå denne tid af året får jeg spist masser af sprød grønkål og ovnbagt hokkaidogræskar, men det er første (og bestemt ikke sidste) gang, at jeg smager tahindressing. Den cremede, nøddeagtige dressing smager jo så godt og kan helt sikkert pifte mange sager gevaldigt op. Den kan fx bruges som dip, spread eller dressing som her i denne sprøde grønkålssalat med ovnbagt hokkaido græskar, feta og æbler. Det er måske ikke dressingen med verdens mest tiltalende udseende, men mega godt smager den altså!

Ideen opstod egentligt en aften, hvor jeg havde en rest af både grønkål og hokkaido i køleskabet. Og derudover havde jeg også et stort, næsten ubrugt glas tahin stående, fra engang jeg lavede hummus – kender du det? Jeg ved simpelthen ikke, hvorfor de tahin-glas bliver lavet så store? Så jeg er virkelig glad for at have fundet en ny måde at få brugt sådan et glas op på. Jeg er vild med kombinationen af sprød grønkål, sødt ovnbagt hokkaido græskar, saftige æbletern, salt cremet feta og den nøddeagtige tahindressing! Og jeg har faktisk allerede lavet salaten flere gange 😉

Grønskålssalat med hokkaido, feta og tahindressing photo IMG_6560_zpszevswvly.jpg
 photo IMG_6570_zpsnp0lycou.jpg

Grønkålssalat med hokkaido, æble, feta og tahindressing (tilbehør til 2)

  • 2 store håndfulde grønkål, plukket af stilkene
  • 1/2 lille hokkaido græskar 
  • 1/2 æble
  • feta
  • 1 spsk tahin
  • 1-2 spsk vand
  • saft fra 1/2 citron
  • olivenolie, salt og peber
  • 1/2 tsk akaciehonning

 

Så nemt er det: Start med at skylle det halve græskar og skrabe kernerne ud. Skær græskaret i aflange, tynde både og vend dem i 1 spsk olivenolie. Fordel græskarbådene på en bageplade med bagepapir og bag dem ved 200 grader i cirka 25 minutter (skru ned hvis de bliver for mørke).

Skyl imens grønkål grundigt og riv det i mindre stykker. Lav dressingen ved at røre tahin sammen med citronsaft, vand, akaciehonning og lidt salt og peber. Smag til for at opnå en salt, syrlig, sød nøddedressing. Kram halvdelen af dressing godt ind i grønkålen med dine hænderne – på den måde får du opblødt de ellers lidt grove grønkålsblade lidt. Skær æblet i tern og vend det i grønkålen. Anret hokkaidobåde oven på, smuldr med feta og dryp med resten af tahindressingen og friskværnet peber på toppen.

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg
   

4 kommentarer

  • Mums! Jeg elsker tahin! Og grønkål. Og hokkaido. Og alt i den her salat – ser så skønt ud! Glædelig december

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Anna

      Hihi, tak Jose!
      Og jeg er helt enig – tahin, grønkål, hokkaido mums 😉
      Glædelig december til dig også.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Line

    Fantastisk kombination!! Vi fik det med grillet laks. Det var helt perfekt.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Svampet, glutenfri brownie - med sorte bønner!