Sprød rødbedesalat med æble, persille og ristede pinjekerner

Dadel-peanutbutter-bidder med mørk chokolade

Dadel-peanutbutter-bidder med mørk chokolade photo IMG_6395_zpsyi4athzp.jpgMååååms, hvor har jeg glædet mig til at dele disse med jer! Én bid og jeg var solgt… Tænk at noget, der er så (forholdsvist) sundt, kan smage SÅ godt. Faktisk så godt, at jeg har lavet dem flere gange siden og netop nu har endnu en portion stående i køleskabet 😉 Jeg har det ofte sådan om aftenen, at jeg har lyst til et eller andet lækkert til min kop the (er der mon andre derude, der har det som mig?), så jeg besluttede mig for at gå i køkkenet for at lave en lækker snack, der kunne være et sundere alternativ til de søde sager.

Som jeg har sagt før, så er jeg jo ret så vild med både peanutbutter og mørk chokolade, så selvfølgelig skulle de spille hovedrollerne. Bunden er blandt andet lavet på dadler og ristede mandler, som er smurt med et lag crunchy peanutbutter og på toppen et tykt lag mørk chokolade. De er super nemme at lave, uden tilsat sukker, glutenfrie og består kun af 6 ingredienser. Og selvfølgelig vigtigst af det hele virkelig lækre!

Sunde dadel-peanutbutter bidder med mørk chokolade photo IMG_6411_zpsekygb1uw.jpg

Tip: Anden gang jeg lavede dem, rørte jeg peanutbutter op med en rest dulce de leche karamel og et nip havsalt, inden jeg smurte det på bunden, og det smager (også) virkelig godt, skulle jeg hilse at sige 😉 Hvis du er på udkig efter andre sundere søde sager, så kan jeg blandt andet anbefale: dadelkugler med lakrids, bananbrød med chokolade og mandler, sunde kokosmakroner med citron eller nøddesnacks med peanutbutter og chokolade
Dadel-peanutbutter-bidder med mørk chokolade photo IMG_6404_zpsvefe4hbv.jpg

Dadel-peanutbutter-bidder med mørk chokolade (ca 18 stk)

  • 200 g dadler
  • 1 håndfuld mandler
  • 2 spsk god kakao
  • 2 spsk kokosmel
  • 1-2 store spsk crunchy peanutbutter (min favorit er denne)
  • 80 g mørk chokolade

 

Så nemt er det: Start med at riste mandlerne i ovnen ved 180 grader i 5-10 minutter. Hvis dine dadler er tørrede, skal du overhælde dem med kogende vand, lade dem stå i 10 minutter, hælde vandet fra og duppe dem tørre med køkkenrulle. Blend mandlerne i en lille blender/minihakker, til det er mellem fint og groft hakket. Kom dadler, kokos og kakao ned til mandlerne og blend, til massen præcis er ensartet. Kom dadelmassen i en lille beholder foret med bagepapir og sæt den i fryseren i 30 minutter. 

Smør peanutbutter ovenpå bunden og sæt beholderen tilbage i fryseren, imens du smelter chokolade over vandbad. Lad den smeltede chokolade afkøle et minut eller to og fordel det over peanutbutterlaget – prøv at hælde chokoladen på, så det dækker så meget af peanutbutterlaget som muligt og derefter vippe beholderen fra side til side, så du på den måde får fordelt chokoladen ud til alle sider. Kom beholderen i køleskabet, til chokoladen er stivnet og skær dem så ud i mundrette stykker. Opbevar i lufttæt boks på køl. 

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg
   

8 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sprød rødbedesalat med æble, persille og ristede pinjekerner