Auberginelasagne med spinat og bøffelmozzarella

Ovnbagte friske figner med mozzarella og balsamico

 photo IMG_6203_zpsdoyzqsw9.jpgHvert år, når det bliver figensæson, står denne lille sag på menuen herhjemme. Udover at spise de friske figner, som de er, så er dette nok min yndlingsmåde at tilberede dem på. Sæsonen er desværre ikke så lang, så det er med at udnytte det, imens de er her, og det gør vi ihvertfald herhjemme.

Jeg ved ikke, om jeg skal kalde det en appetizer, snack, tilbehør eller hvad, for de kan faktisk spises til det meste (og hele dagen lang 😉 ). Er man lidt lækkersulten om eftermiddagen, så kan de spises som snack. Skal man have tapas, fungerer de rigtig godt som et element alene eller i en salat. Og hvis du skal have en lille mundhapser eller forret, så kan de også anbefales der.

De er faktisk virkelig simple. Man skærer et kryds i toppen, fylder det med en lille mozzarellakugle, drypper med balsamico og drysser med salt og peber, og så skal den bare bages hurtigt i ovnen, til osten smelter. Sådan en saftig, sød frisk figen sammen med den smeltede mozzarella, det syrlige fra balsamico og lidt flagesalt – så behøver der faktisk ikke meget mere.

Ovnbagte friske figner med mozzarella og balsamico photo IMG_6204_zpshajdsznn.jpg

Ovnbagte friske figner med mozzarella og balsamico (4 stk)

  • 4 friske figner
  • 4 små kugler mozzarella
  • tyk balsamico (gerne en af frugt, fx hindbær eller æble, hvis du har det)
  • salt og peber

 

Så nemt er det: Skær et dybt kryds i hver figen, men ikke helt ned til bunden (den skal stadig kunne holde sammen). Kom en lille kugle mozzarella ned i hvert kryds, dryp med lidt balsamico og drys med flagesalt og friskkværnet peber. Bag dem cirka 8 minutter ved 220 grader.

Tip: det kan også anbefales at rulle et lille stykke parmaskinke om hver frisk figen, inden den bliver bagt – det bliver sprødt i ovnen og passer godt til figen og ost.

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Auberginelasagne med spinat og bøffelmozzarella