Bulgur med hokkaido, æbler og feta

Æblesnurrer med mørk chokolade og grofthakkede mandler

Æblesnurrer med mørk chokolade og grofthakkede mandler photo IMG_6229_zpsvqc8fysk.jpgLune, friskebagte kanel og kardemommekrydrede snurrer med efterårsæbler, mørk chokolade og knasende, grofthakkede mandler – det er virkelig ikke dårligt! Jeg er ret vild med snurrer, fordi de kan laves i så mange forskellige versioner, både salte og søde. Du har sikkert allerede hørt om og smagt den kendte kanelsnurrer, og jeg har også en opskrift på bloggen her. Men siden jeg lavede dem, har jeg haft lyst til at eksperimentere og lave andre varianter. Jeg har allerede lavet en fuldkornsversion med pesto, men nu måtte det være tid til endnu en omgang.

Vi har stadig masser af æbler tilbage fra æbletræet i haven, så dem besluttede jeg mig for at bruge. Dejen er krydret med kanel og kardemomme, og så er den rullet ud, smurt med en remonce af smør og kokossukker, drysset med groftrevne efterårsæbler, grofthakket mørk chokolade og mandler, og så er de snurret sammen til de fineste snurrer. Æblerne giver en fugtighed til snurrerne, der sammen med mild smag af kanel og kardemomme, den lidt bitre mørke chokolade og de sprøde mandler, smager virkelig godt. Æblesnurrer med mørk chokolade og grofthakkede mandler photo IMG_6211_zpsk15k6z6w.jpg
Æblesnurrer med mørk chokolade og grofthakkede mandler photo IMG_6221_zpso96heflm.jpg

Som skrevet ovenover kan disse snurrer laves i virkelig mange versioner, og jeg går med flere kombinationsideer i hovedet. Solbær og marcipan, nutella og ristede hasselnødder, soltørrede tomater, feta og oliven. Det kan jo næsten ikke blive dårligt. Og så er de faktisk ret nemme at lave – man skal bare lige have styr på folde og snurrer-metoden, som jeg har forsøgt at forklare så godt som muligt nedenunder, og så går det bare derudaf. Har du mon en god ide til snurrer-fyld?

Æblesnurrer med mørk chokolade og grofthakkede mandler photo IMG_6231_zpskf8relfj.jpg

Æblesnurrer med mørk chokolade og grofthakkede mandler (ca. 12 stk)

  • dej: 50 g smør
  • 18 g gær
  • 2 dl mælk
  • 2 spsk sukker
  • 1 æg
  • 1 tsk stødt kanel
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 1/2 tsk salt
  • cirka 400 g hvedemel
  • fyld: 100 g blødt smør
  • 65 g kokossukker (alternativt brun farin)
  • 75 g mørk chokolade
  • 50 g mandler
  • 1 stort æble

 

Så nemt er det: Start med at lave dejen ved at smelte smør og blande det med mælk. Når det er lillefingervarmt, skal gæren røres i. Kom det op i en skål/røremaskine og tilsæt sukker, kanel, kardemomme, salt og æg og rør godt sammen. Ælt melet i lidt ad gangen – ælt derefter gerne i 5 minutter. Stil dejen til hævning, dækket med et rent viskestykke, et lunt sted i en time.

Rør blødt smør og kokossukker sammen til remonce og hak mandler og chokolade lidt groft. Riv æblet groft på et rivejern og pres lidt af væden ud af det revne æble. Rul dejen ud på et let meldrysset bord til et rektangel på cirka 30 x 45 cm, så den længste side er vandret foran dig. Smør remonce ud på dejen og drys med chokolade, mandler og revne æbler og pres derefter fyldet lidt ned i dejen.

Fold en tredjedel af den lange side over midten og fold den sidste tredjedel ind over den første, så du får 3 lag. Rul dejen lidt flad igen, så den igen bliver lidt bredere. Skær dejen ud i 2,5 cm brede strimler på det korte led. Tag fat i en strimmel, stræk den forsigtigt lidt længere, sno/twist den om sig selv et par gange og bind så en løs knude og prop enderne ind i (se evt. billede-guide her). Fortsæt med resten af strimlerne, placer dem på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve et lunt sted under viskestykke i 45 minutter. Bag snurrerne ved 200 grader i cirka 12-15 minutter – skru eventuelt lidt ned undervejs.

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg
   

4 kommentarer

  • Hold nu op, hvor luder det har bare lækkert! Din fine beskrivelse af snurrerne fik min mund til at løbe i vand endnu inden jeg var nået til opskriften. Lyder så lækkert!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Dorthe

    Hej Anna.
    Måske jeg ikke læser godt nok, men hvor meget gær skal der i dejen?
    Glæder mig til at bage dem, lyder vildt lækkert!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Anna

      Hej Dorthe.
      Nej du har læst helt rigtigt – det er vist mig, der fuldstændig har glemt at skrive det på…
      Det skulle gerne være rettet nu! Der skal 18 g gær i 😉
      Jeg håber, at du kan lide dem!

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bulgur med hokkaido, æbler og feta