Favorit æblekage med masser af kanel og grofthakkede mandler

Simpel linguine med chili, kongerejer og frisk persille

Simpel linguine med chili, rejer og persille photo IMG_6006_zpskwqtid4c.jpgEngang imellem (læs: ofte) må aftensmaden gerne være sådan helt simpel. Simpelt betyder nemlig ikke, at det ikke er lækkert – tværtimod, ihvertfald ikke i dette tilfælde. Her betyder det hurtig mad med forholdsvis få ingredienser og masser af smag fra lækre sager. Opskriften er stærkt inspireret af en opskrift fra kogebogen ‘Peralta‘ af Trine Hahnemann og Lars Ranek, som jeg har fået tilsendt.

Peralta er et sted ved Toscana i Norditalien, som Hahnemann og Ranek har bygget deres kogebog op omkring. Bogen er meget personlig med fortællinger, billeder og opskrifter fra både Hahnemann og de lokale i området, som Hahnemann har besøgt mange gange. De i alt 90 opskrifter er alle forholdsvis simple og traditionelle (som spaghetti carbonara, osso buco eller foccacia) og sender tankerne direkte til Italien med smukke billeder – billederne her er dog mine egne.  photo IMG_6003_zpsmssd4llf.jpg

Jeg har valgt at lave en linguine pasta-ret fra bogen med masser af hvidløg, persille, tomater, store rejer og persille og så har jeg tilføjet mit eget touch af chiliflager og citronsaft og -skal. Derudover har jeg også lavet opskriften til 3 personer og tilføjet lidt flere tomater og forårsløg og lidt mindre hvidløg, så de på arbejdet ikke skulle lugte til min hvidløgsånde hele dagen 😉 Retten tager ikke mere end 20 minutter at lave, og så er den fyldt med smag og er virkelig frisk og lækker. Køb endelig nogle ordentlige rejer! Jeg købte kongerejer fra frost, hvor halen stadig sidder på.

Simpel linguine med chili, rejer og persille photo IMG_6005_zpskk7j3jsk.jpg

Simpel linguine med chili, rejer og persille (3 personer)

  • 2 fed hvidløg
  • 1-1,5 tsk chiliflager
  • 300 g kongerejer (evt. optøede fra frost) uden hoved og tarm
  • 6 forårsløg
  • 250 g cherrytomater
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 bundt bredbladet persille, finthakket
  • 300 g linguine pasta
  • skal fra 1 øko citron + saft fra 1/2
  • salt og peber

 

Så nemt er det: Start med at skære hvidløg fint og mos det lidt sammen med chiliflagerne. Skær forårsløg i skiver og halver tomaterne. Varm en stor pande op til middelvarme, tilsæt olie og sauter løg, chiliflager og forårsløg i 4-5 minutter, uden at det tager farve. Skru op på høj varme, tilsæt rejer og svits dem i et par minutter, til rejerne er stegt. Tilsæt tomater, citronskal og godt med salt og peber og rør hurtigt sammen. Tag panden af varmen.

Imens skal du koge linguinen i letsaltet vand i cirka 10 minutter – kog dem al dente (med lidt bid). Hæld vandet fra, men gem ca 1 dl af kogevandet. Kom panden tilbage på varmen og vend hurtigt linguine sammen med rejer, finthakket persille, citronsaft og eventuelt pastavandet. Server med ekstra citron.

 

Bogen er et anmeldereksemplar, jeg har fået tilsendt, og kan købes hos Thiemers Magasin og i onlinebutikker for 299 kr. 

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

:lion: 
:grinning: 
:grin: 
:joy: 
:smiley: 
:smile: 
:sweat_smile: 
more...
 
 

Næste indlæg

Favorit æblekage med masser af kanel og grofthakkede mandler