Kyllingefrikadeller med feta, spinat og soltørrede tomater

Sweet ‘n’ spicy sesam-mandler

Sweet 'n' spicy sesam-mandler photo IMG_5726_zpsqoob4cwu.jpgLige der, midt på formiddagen, eftermiddaggen eller om aftenen, hvor den lille sult melder sig, er det altså rart med noget lækkert. Det behøver ikke at være det store, men det føles alligevel godt at gøre lidt ekstra ud af det og så at kunne glæde sig til mellemmåltids-snacken. Og det er lige her, hvor disse lækre snack-nødder passer perfekt ind.

Jeg havde egentlig lidt svært ved at finde ud af, hvad jeg mon skulle kalde dem. De er nemlig både søde, salte og en smule spicy. Sødmen kommer fra honning, det salte kommer fra salt (sjovt nok) og så er der lige et lille ‘kick’ fra cayennepeberen. Hermed navnet sweet ‘n’ spicy. Sammen med de ristede mandler dækket i sesam, som bliver en smule sticky, når de bliver honningristede, er det muligvis blevet min nye go-to snack, når den lille sult (eller den søde tand) melder sig.

Sweet 'n' spicy sesam-mandler photo IMG_5714_zpsajaf7qid.jpgMandlerne er utrolig nemme at lave, og det tager ikke mere end 20 minutter. Du kan sagtens lave en større portion og have dem stående i en lufttæt boks. Hvis du ikke er så meget til det stærke fra cayennepeberen, kan du sagtens undlade det eller erstatte med et andet krydderi. Det kunne fx være kanel, lakrids, rosmarin og meget mere – det kan næsten umuligt smage dårligt, vel? 😛

Sweet 'n' spicy sesam-mandler photo IMG_5730_zpsbhhnxmtp.jpg

Sweet ‘n’ spicy sesam-mandler 

 • 100 g mandler
 • 1 spsk akaciehonning
 • 1/3 tsk salt
 • et godt drys cayennepeber
 • 1 stor spsk sesamfrø

 

Så nemt er det: Start med at riste mandlerne i ovnen i 5 minutter ved 170 grader. Lad dem køle lidt af. Kom honning i en skål og giv det 15 sekunder i mikroovnen. Bland honning med de ristede mandler og resten af ingredienserne. Smag dig eventuelt frem med cayennepeberen.

Fordel mandlerne på en bageplade med bagepapir og rist videre i ovnen i cirka 15 minutter. Lad dem køle helt af på bagepladen og skil dem herefter fra hinanden. Opbevar mandlerne i en lufttæt boks (hvis du altså ikke, ligesom min familie og jeg, spiser dem alle på samme dag 😉 )

 

   

2 kommentarer

 • Hvor ser de bare lækre ud Anna! Dem skal jeg helt sikkert prøve på et tidspunkt 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna

   Hej Louise.
   Det er jeg glad for at høre!
   De var virkelig også gode – jeg håber, at du kan lide dem 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

:lion: 
:grinning: 
:grin: 
:joy: 
:smiley: 
:smile: 
:sweat_smile: 
more...
 
 

Næste indlæg

Kyllingefrikadeller med feta, spinat og soltørrede tomater