Spinatsalat med nektariner, avocado og krydderristede mandler

Ristet rugbrødssandwich med avocado, spinat, pesto og gedeost

Ristet rugbrødssandwich med avocado, spinat, pesto og gedeost photo IMG_5479_zps3fpcrnkw.jpgEr du på udkig efter ny inspiration til din frokost? Så vil jeg anbefale dig at kigge med her. Jeg har nemlig fundet min nye favorit. Både på farten, i madpakken eller til lidt ekstra luksus derhjemme. Inspirationen til denne rugbrødssandwich kommer egentligt fra Kafbar9, en hyggelig lille cafe/kaffebar i København, hvor jeg var inde og spise frokost for en god måneds tid siden (se her).

Rugbrødssandwichen er fyldt med frisk spinat, avocado, hjemmelavet pesto og skiver af gedeost, og så er den klappet sammen og ristet i parisertoastmaskinen – virkelig nemt, sundt og super lækkert! Hvis du ikke er til gedeost, kan du sagtens bruge en anden god smelteost som fx mozzarella, gouda eller cheddar. Og hvis du ikke har en parisertoastmaskine kan du alternativt give rugbrødssandwichen et par minutter på hver side på en varm pande eller en ‘åben’ brødrister. Ristet rugbrødssandwich med avocado, spinat, pesto og gedeost photo IMG_5468_zpsspzlmx8z.jpgJeg kan helt sikkert også anbefale dig at eksperimentere med andet fyld – det har jeg ihvertfald tænkt mig. Jeg kunne forestille mig, at jeg næste gang vil prøve med laks, pesto, avocado og spinat eller kylling, spinat og chili mayo. Det kan dog også være, at jeg bare holder mig til denne kombi. Den er nemlig virkelig god! 😛

Hvad ville du komme i din rugbrødssandwich?

Ristet rugbrødssandwich med avocado, spinat, pesto og gedeost photo IMG_5481_zpsnwsq2wgo.jpg

Ristet rugbrødssandwich med avocado, spinat, pesto og gedeost (1 person)

  • 2 skiver godt rugbrød (min favorit er softkernerugbrød)
  • frisk spinat
  • 1 stor tsk pesto (fx hjemmelavet eller købt)
  • 1/4 avocado, i skiver
  • 3 skiver gedeost fra rulle
  • citronsaft, peber, salt

 

Så nemt er det: Start med at riste de 2 skiver rugbrød lidt (jeg giver det 1 gang i brødristeren, hvor den normalt får 2). Smør pesto på begge skiver. Skyl spinat og kom lidt på den ene skive. Fordel skiver af avocado og gedeost oven på, dryp med citronsaft og drys med salt og peber. Klap sandwichen sammen og giv den cirka 2 minutter i parisertoastmaskinen – alternativt et par minutter på hver side på panden eller en ‘åben’ brødrister. Spis med den helst med det samme.

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg
   

4 kommentarer

  • Jamen altså for en lækker kombination! Lyder så guf 😛

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Anna

      Det pepper virkelig lige sådan en hverdagsfrokost op!
      Tak josefine 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

    Lyder lækkert! Men kan du godt lukke toasteren, når sandwichen er i? Jeg har nemlig selv forsøgt mig med rugbrødstoast, men jeg synes, det var noget besværligt noget, fordi toasten var meget høj, og hvis jeg så alligevel pressede maskinen sammen, så hang brødet bare fast, når jeg skulle have den ud :neutral_face:

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Anna

      Hej Pernille.
      Det har jeg slet ikke haft problemer med. Det kommer selvfølgelig nok an på, hvor meget fyld du kommer i.
      Min toaster skal bare presse lidt sammen, muligvis holde sammen, imens sandwichen rister, men den sidder slet ikke fast.
      Jeg håber, at du vil prøve at kaste dig ud i det igen 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Spinatsalat med nektariner, avocado og krydderristede mandler