Persillepesto med peanuts

Mazarinbund med mandler, hyldeblomstcreme og friske bær

Mazarinbund med mandler, hyldeblomstcreme og friske bær photo IMG_5612_zps96kgstfd.jpgDet er ved at være sidst på jordbærsæsonen, og det mener jeg altså skal udnyttes. Det er ikke forfærdeligt længe siden, at jeg lavede denne jordbærkage, og for at være ærlig har jeg lidt drømt om den siden. Så da vi havde noget familie på besøg den anden dag, besluttede jeg mig for at lave denne lækkerbisken, der minder en smule om en jordbærkage.

Okay denne uge har faktisk stået på ret meget jordbærkage/tærte for mit vedkommende. Du har måske set det på Instagram, men i tirsdags deltog jeg i en begivenhed arrangeret af Yelp, hvor vi skulle finde Københavns bedste jordbærtærte. Der fik jeg smagt og bedømt 9 forskellige, så man kan vist godt sige, at jeg har fået en del jordbærtærte i denne uge 😉 Mazarinbund med mandler, hyldeblomstcreme og friske bær photo IMG_5615_zpsu12asfxu.jpgNååh men for at vende tilbage til denne kage. Den består af en lækker marcipanbund med sprøde mandelflager, og så er den toppet med en luftig creme med hyldeblomst og vanilje og masser af friske jordbær og blåbær. Det var et hit herhjemme!

Kagen er især god, fordi du kan lave både bund og creme i forvejen og bare samle den lige inden, den skal serveres. Derudover kan du bytte jordbær og blåbær ud med alle frugter og bær afhængig af sæsonen. Du kan også sagtens tilføje smagsgivere som lakrids, citron eller toppe med hakket mørk chokolade.

Mazarinbund med mandler, hyldeblomstcreme og friske bær photo IMG_5608_zpslk2xwuer.jpg

Mazarinbund med mandler, hyldeblomstcreme og friske bær (8 personer)

  • bund: 240 g marcipan
  • 120 g koldt smør
  • 2 æg
  • 2 store spsk hvedemel
  • mandelflager
  • creme: 4 æggeblommer
  • 35 g sukker
  • 1/2 spsk majsstivelse
  • 1/2 dl hyldeblomstsaft
  • 2 dl piskefløde
  • derudover: 1 dl piskefløde 
  • 1 stor spsk skyr
  • 1/4 tsk vaniljepulver eller korn fra 1 vaniljestang
  • friske bær

 

Så nemt er det: Du skal starte med at lave bunden ved at rive marcipan groft og skære smør i tern. Pisk det sammen og pisk derefter æggene i ét ad gangen. Vend hvedemelet i dejen. Smør en 20 cm rund form og drys med mandelflager, så de sidder fast på både bund og side. Kom dejen i formen og bag ved 175 grader i cirka 25 minutter. Lad kagen køle helt af.

Lav nu cremen ved at piske æggeblommer og sukker lyst og luftigt. Kog de 2 dl piskefløde op under omrøring. Tag gryden af varmen, rør majsstivelsen ud i hyldeblomstsaften og rør det i den varme fløde. Pisk det i æggeblandingen lidt ad gangen. Kom det tilbage i gryden og kog op, imens du pisker, til det tykner. Kom cremen i en skål og lad det stå på køkkenbordet i en halv times tid. Dæk herefter skålen med film, helt ned til cremen så det ikke danner kondens. Kom cremen på køl, så den kan blive helt kold.

Lige inden du serverer, skal du piske 1 dl piskefløde til flødeskum sammen med vaniljepulveret. Vend skyr og hyldeblomstcremen i. Hvis du synes cremen er for tynd, kan du piske den lidt. Pynt mazarinbunden med creme og friske bær. Hvis der er creme tilovers, kan du servere resten ved siden af.

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg
   

4 kommentarer

  • Ej, hvor ser den her kage bare helt fantastisk lækkert ud! Helt sikkert en god måde at udnytte de sidste jord bær på.
    Og så er jeg altså lidt misundelig på det arrangement med Yelp 😉 Det så så lækkert ud

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Anna

      Ja man kan da næsten ikke lade vær, vel? 😉
      Tusind tak Jose!
      Ej det kunne da have været så hyggeligt, hvis du var kommet. Man skal bare tilmelde sig på Yelp’s hjemmeside.
      Det må du lige gøre en anden gang, det kunne være så hyggeligt at møde dig! 😀

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mmmm.. ser alt for lækkert ud og dejlige billeder 🙂

    De bedste hilsner og smil
    Samantha
    http://www.samanthafotheringham.dk

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Persillepesto med peanuts