Ristet rugbrødssandwich med avocado, spinat, pesto og gedeost

Koldhævede chokoladeboller med banan

chokoladeboller med bananDuften breder sig i køkkenet, mundvandet løber og det er svært ikke at spise bollerne med det samme, de kommer ud af ovnen. Det er præcis, hvad du vil opleve med disse chokoladeboller med banan. Jeg kunne ikke vente mere end et par minutter, før jeg måtte tage en bolle. Årh sådan én her. Lun og med tandsmør. Det er altså bare guf! Kan du også næsten dufte dem?

Jeg har faktisk drømt om chokoladeboller i et stykke tid, så det var kun på tide, at jeg lavede en omgang. I selve dejen er der tilsat lidt fuldkornsmel, der giver både bid og mere mæthed. Derudover havde jeg et par modne bananer liggende, som jeg moste og kom i dejen. De giver en mild sødme til bollerne, der passer super fint sammen med de store stykker mørk chokolade. Bollerne holder sig fugtige i flere dage og kan sagtens fryses. Jeg sidder ihvertfald i skrivende stund med én, taget op fra fryseren og lunet i ovnen. SELVFØLGELIG med masser af smør og en stor kop the. Og jeg kan kun anbefale dig at gøre det samme. Brug den chokolade du bedst kan lide. Jeg anbefaler en med 70 % kakao, da den smule bitterhed spiller godt sammen med det søde fra bananerne.

Find endnu flere opskrifter med chokolade lige her.

chokoladeboller med banan

chokoladeboller med banan

Koldhævede chokoladeboller med banan (12 stk)

 • 10 g gær
 • 2,5 dl lunkent vand
 • 1 dl A38 (eller anden neutral yoghurt)
 • 2 g salt
 • 2 modne bananer
 • 150 g fuldkornsmel
 • ca 450 g hvedemel
 • 80 g mørk chokolade

 

Så nemt er det: Start med at røre vand og gær sammen. Mos bananerne i en skål og kom det ned til vandet sammen med salt og A38. Rør det godt sammen. Tilsæt fuldkornsmelet og ælt derefter hvedemelet i lidt ad gangen (dejen skal være lidt klistret) – ælt gerne i 5-10 minutter. Jeg brugte en røremaskine. Hak chokoladen groft og rør det i dejen til sidst. Lad dejen koldhæve i køleskabet natten over eller i mindst 8 timer under et fugtigt viskestykke.

Form cirka 12 boller med en ske og placer dem på en bageplade med bagepapir. Lad dem efterhæve et lunt sted i 45 minutter og bag dem så ved 220 grader over- undervarme i cirka 15 minutter. Lad dem afkøle en smule og spis dem så lune med tandsmør.

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg

9 kommentarer

 • Sophia

  De ser virkelig lækre ud! Måske et dumt spørgsmål, men kan man godt lave dem hæve i fx. 24 timer, eller vil det blive for meget, vil du tro? 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna

   Hej Sophia – slet ikke et dumt spørgsmål!
   Det tror jeg godt, at du kan. Men jeg vil anbefale ikke at lade dem hæve mere end 12-14 timer 🙂
   Skriv gerne, hvis du prøver?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mums, hvor ser de lækre ud! De skal klart afprøves! 🙂
  // Sundesager.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna

   Tak Amalie!
   Det er jeg glad for at høre – håber du kan lide dem! 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ih det lyder altså bare SÅ lækkert!! Elsker at læse andres madblogs, når man lige skal bruge noget inspiration, så TAK! Skriver faktisk også selv blog om mad. Har lige skrevet et indlæg omkring at lave lækkert mad, når du intet mad har 😉 Tjek det ud hvis du har lyst! http://helles-mad.smartlog.dk/

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Bruger du almindelig ovn eller varmluft? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna

   Hej Julie,
   Jeg bruger varmluft.
   Det gør jeg altid, medmindre der står noget andet 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  De var super gode, især med smør på. Dog vil jeg nok tilføje noget mere sødende næste gang 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Bartels

   Dejligt at høre Julie!
   Nogle gange kan sødmen variere alt efter, hvor modne bananerne er – og mine var ret modne 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ristet rugbrødssandwich med avocado, spinat, pesto og gedeost