Ristet rugbrødssandwich med avocado, spinat, pesto og gedeost

Koldhævede choko-bananboller

Koldhævede choko-bananboller photo IMG_5257_zpso6h50omx.jpgDuften breder sig i køkkenet, mundvandet løber og det er svært ikke at spise bollerne med det samme, de kommer ud af ovnen. Det er præcis, hvad du vil opleve med disse choko-bananboller. Jeg kan dog ikke vente mere end et par minutter, før jeg må tage en bolle. Årh sådan én her. Lun og med tandsmør. Det er altså bare guf! Kan du også næsten dufte dem?

Jeg har faktisk drømt om chokoladeboller i et stykke tid, så det var kun på tide, at jeg lavede en omgang. I selve dejen er der tilsat lidt fuldkornsmel, der giver både bid og mere mæthed. Derudover havde jeg et par modne bananer liggende, som jeg moste og kom i dejen. De giver en mild sødme til bollerne, der passer super fint sammen med de store stykker mørk chokolade.

Koldhævede choko-bananboller photo IMG_5247_zpsiiuowyqj.jpgBollerne holder sig fugtige i flere dage og kan sagtens fryses. Jeg sidder ihvertfald i skrivende stund med én, taget op fra fryseren og lunet i ovnen. SELVFØLGELIG med masser af smør og en stor kop the. Og jeg kan kun anbefale dig at gøre det samme. Brug den chokolade du bedst kan lide. Jeg anbefaler en med 70 % kakao, da den smule bitterhed spiller godt sammen med det søde fra bananerne.

Koldhævede choko-bananboller photo IMG_5248_zpswcwpxiso.jpg

Koldhævede choko-bananboller (12 stk)

  • 10 g gær
  • 2,5 dl lunkent vand
  • 1 dl A38 (eller anden neutral yoghurt)
  • 2 g salt
  • 2 modne bananer
  • 150 g fuldkornsmel
  • ca 450 g hvedemel
  • 80 g mørk chokolade

 

Så nemt er det: Start med at røre vand og gær sammen. Mos bananerne i en skål og kom det ned til vandet sammen med salt og A38. Rør det godt sammen. Tilsæt fuldkornsmelet og ælt derefter hvedemelet i lidt ad gangen (dejen skal være lidt klistret) – ælt gerne i 5-10 minutter. Jeg brugte en røremaskine. Hak chokoladen groft og rør det i dejen til sidst. Lad dejen koldhæve i køleskabet natten over eller i mindst 8 timer under et fugtigt viskestykke.

Form cirka 12 boller med en ske og placer dem på en bageplade med bagepapir. Lad dem efterhæve et lunt sted i 45 minutter og bag dem så ved 220 grader over- undervarme i cirka 15 minutter. Lad dem afkøle en smule og spis dem så lune med tandsmør.

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg
   

9 kommentarer

  • Sophia

    De ser virkelig lækre ud! Måske et dumt spørgsmål, men kan man godt lave dem hæve i fx. 24 timer, eller vil det blive for meget, vil du tro? 😀

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Anna

      Hej Sophia – slet ikke et dumt spørgsmål!
      Det tror jeg godt, at du kan. Men jeg vil anbefale ikke at lade dem hæve mere end 12-14 timer 🙂
      Skriv gerne, hvis du prøver?

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mums, hvor ser de lækre ud! De skal klart afprøves! 🙂
    // Sundesager.dk

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Anna

      Tak Amalie!
      Det er jeg glad for at høre – håber du kan lide dem! 😉

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ih det lyder altså bare SÅ lækkert!! Elsker at læse andres madblogs, når man lige skal bruge noget inspiration, så TAK! Skriver faktisk også selv blog om mad. Har lige skrevet et indlæg omkring at lave lækkert mad, når du intet mad har 😉 Tjek det ud hvis du har lyst! http://helles-mad.smartlog.dk/

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

    Bruger du almindelig ovn eller varmluft? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Anna

      Hej Julie,
      Jeg bruger varmluft.
      Det gør jeg altid, medmindre der står noget andet 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

    De var super gode, især med smør på. Dog vil jeg nok tilføje noget mere sødende næste gang 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Anna Bartels

      Dejligt at høre Julie!
      Nogle gange kan sødmen variere alt efter, hvor modne bananerne er – og mine var ret modne 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ristet rugbrødssandwich med avocado, spinat, pesto og gedeost