Hjemmelavet koldskål med vanilje og citron + forslag til lækre toppings

Sprøde tundeller med gulerødder, persille og sesam

Sprøde tundeller photo IMG_5377_zpsbbtdetqr.jpgDet her må være endnu en af de opskrifter, der går ind under kategorien ‘nem mad’. Jeg har sommerferier nu, hvilket betyder, at jeg ofte er hjemme og spise frokost. Derfor har jeg både tid og lyst til at gøre lidt mere ud af frokosten, så den anden dag, da jeg kiggede i skabene for at finde på noget, blev disse lækre deller bikset sammen.

Dellerne er lavet af tun på dåse, hvilket måske kan skræmme nogle. Jeg ser det dog som en god mulighed for at få fisk, og så er det oven i købet både nemt og billigt. Udover tun består dellerne blandt andet også af løg, gulerødder, frisk persille og sesam, der alle giver god bid og smag. Sprøde tundeller photo IMG_5372_zpsjfm7rzwg.jpg

De tager virkelig ikke meget mere end 20 minutter at lave og er både gode til frokost, aftensmad eller som fyld i en sandwich. Du kan sagtens lave en god portion og have dem liggende i køleskabet. De smager nemlig også ret godt kolde. Jeg spiste et par deller til frokost med en salat (vandmelon og feta) til.

Sprøde tundeller photo IMG_5379_zpshz2blhey.jpg

Sprøde tundeller med gulerødder, persille og sesam (6 deller)

  • 1 dåse tun i vand
  • 1 æg
  • 1 lille gulerod
  • 1 spsk havregryn
  • en lille håndfuld frisk persille
  • 1 spsk sesamfrø
  • 1/2 løg
  • 1 lille drys cayennepeber eller chili
  • friskkværnet peber

 

Så nemt er det: Start med at hakke løg og persille fint. Riv guleroden på et rivejern. Dræn vandet fra tunen og rør alle ingredienserne sammen i en skål. Stil det på køl i 10 minutter. Form ‘farsen’ til deller med en ske i din hånd og steg dem sprøde i lidt olie på en middelvarm pande, cirka 4 minutter på hver side. Lad dem samle sig lidt over varmen, inden du forsigtigt vender dem, så de ikke går i stykker. Server med et dryp citronsaft på toppen.

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg
   

6 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hjemmelavet koldskål med vanilje og citron + forslag til lækre toppings