Grillede sesam-kyllingespyd med lækker kold bearnaisedip

Spinatsalat med nektariner, grillost og karamelliserede rødløg

Spinatsalat med nektariner, grillost og karamelliserede rødløg photo IMG_5346_zps4iqc9ti6.jpgDet her er en super simpel og skøn sommersalat med masser af farve, saftighed og smag. Den er perfekt til grillsæsonen, men jeg kunne nu godt spise den hele året rundt. Imens du læser dette, sidder jeg formentlig nede på Kreta og bader, læser og spiser masser af lækker græsk mad i solen.

I mellemtiden vil jeg lige dele opskriften på denne salat, som jeg serverede til min studenterfest sammen med blandt andet grillede bøffer, nye kartofler med citron, olivenolie og dild og 2 andre salater der minder om denne melonsalat med avocado, ærter og cashewnødder + tomatsalat med nektariner, feta og pesto (her var nektariner udskiftet med vandmelon). Spinatsalat med nektariner, grillost og karamelliserede rødløg photo IMG_5350_zpswzj4tujb.jpg

Kombinationen af sprøde spinatblade sammen med solmodne, saftige nektariner, saltet og grillet grillost og de søde, bløde karamelliserede rødløg – det er altså bare guf! Du kan både spise salaten i sig selv, fx til frokost, eller du kan servere den sammen med et stykke (grillet) kød, kylling eller fisk. Hvis det hele så indtages på terrassen på en sommeraften, bliver det bare endnu bedre ☼

Spinatsalat med nektariner, grillost og karamelliserede rødløg photo IMG_5347_zps3qgj06tu.jpg

Spinatsalat med nektariner, grillost og karamelliserede rødløg

  • 2 store håndfulde spinat
  • 2 solmodne nektariner
  • 2 store eller 3 mindre rødløg
  • 175 g grillost (alternativt feta eller halloumi)
  • salt + 1 tsk sukker
  • citronsaft, olivenolie, akaciehonning

 

Så nemt er det: Start med at skrælle rødløg, halvere dem på langs og skære dem i små både. Kom 2 spsk olie på en pande. Hæld løgene på, steg et par minutter og tilsæt så lidt salt og 1 tsk sukker. Steg dem ved middelvarme i cirka 10-15 minutter, til de er bløde og næsten karamelliserede. 

Skær grillost i mindre stykker a la billedet ovenover. Varm en tør grillpande eller grill op til høj varme og grill skiverne et par minutter på hver side, til de får fine, brune grillstriber. Skyl spinaten og skær nektarinerne i små både. Det gøres nemmest ved at skære indtil stenen hele vejen rundt om og derefter “dreje” de halvdele fra hinanden. Rør 1-2 spsk olivenolie sammen med citronsaft og lidt honning (smag til), anret salaten og dryp dressingen over.

 

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Grillede sesam-kyllingespyd med lækker kold bearnaisedip