Hjemmelavede tacos med pulled beef og avocado-salsa

Den bedste jordbærkage

Den bedste jordbærkage photo IMG_5520_zpsgec2dgea.jpgJeg har fået mig en ny sommer-favorit. Og ja jeg ved godt, at det er stærke (og muligvis også ret forpligtende) ord, når jeg kalder en kage ‘den bedste’, men det ér virkelig den bedste jordbærkage, jeg har fået. Måske skulle du afgøre det en gang for alle? Det er ihvertfald svært at finde en undskyldning for ikke at gå i køkkenet med det samme og lave sådan en lækker sag 😉

Jordbærkagen skal ikke forveksles med en klassisk jordbærtærte, som den du får hos bageren. Jeg har kreeret min egen, både nemmere og mindre tidskrævende, version. Kagen består af en saftig og svampet mazarinbund, en lag mørk chokolade, en luftig vaniljeskum og så er den toppet med nye, danske sommerjordbær.

Den bedste jordbærkage photo IMG_5519_zpsjsg6cwdl.jpgFor at tilføje et frisk element, udover jordbærrene, har jeg i skummet tilsat en smule græsk yoghurt, der giver lidt lethed og et fint modspil til den marcipan-lækker-søde bund. Hvis du ikke har lyst til jordbær eller sæsonen (desværre) skulle være ovre, så kan du også sagtens toppe kagen med andre bær som hindbær, brombær, kirsebær osv.

Hvis du vil være på forkant, kan du sagtens lave bunden om formiddagen eller dagen før og lade den stå i køleskabet. Når du så skal servere kagen, skal du bare overtrække med smeltet chokolade og toppe med skum og bær. Det er bestemt ikke sidste gang, den er på menuen herhjemme.

 photo IMG_5513_zpsym2rs0n4.jpg
Den bedste jordbærkage photo IMG_5527_zpsdqvawelt.jpg

Den bedste jordbærkage (til cirka 8 mennesker)

  • Bund: 145 g blødt smør
  • 145 g sukker
  • 145 g marcipan
  • 2 æg
  • 40 g mel
  • Derudover: 50 g mørk chokolade
  • 1,5 dl piskefløde
  • 2 spsk græsk yoghurt (jeg brugte 10 %)
  • 1 lille tsk vaniljepulver
  • evt. 1 tsk flormelis
  • nye danske jordbær

 

Så nemt er det: Start med at lave bunden ved at piske sukker og smør i en skål i et par minutter, til det er lyst og luftigt. Riv marcipanen groft og pisk det i. Pisk æggene i ét ad gangen, stop så snart dejen samler sig. Pisk melet i. Smør eller spray en tærteform, kom dejen deri og bag ved 175 grader i cirka 25 minutter. Stik en nål i for at sikre dig, at bunden er bagt. Lad den afkøle en times tid på køkkenbordet og smid den så i køleskabet for at blive helt kold.

Når bunden er helt kold, skal du smelte chokoladen over vandbad. Smør det ud over den kolde bund og stil den tilbage på køl i cirka 15 minutter, til chokoladen er stivnet. Lav imens skummet ved at piske fløden til flødeskum sammen med vaniljepulveret. Vend græsk yoghurt og evt. flormelis forsigtigt i med en dejskraber. Fordel vaniljeskummet ovenpå den stivnede chokolade. Skyl jordbær, fjern stilk, halver dem og pynt toppen med dem.

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg
   

30 kommentarer

  • Det ser virklig lækkert ud. Jeg ELSKER jordbærtærte – men hvem går ikke det? 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Anna

      Tak Pernille, den er også SÅ god!
      Jeg er enig – sådan én er svær at modstå 😉

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Super flot!! 🙂 Den vil jeg straks afprøve! 😀

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Anna

      Tak Maria – det vil du ikke fortryde!
      Jeg håber, at du kan lide den 😉

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ej hvor ser den her kage bare fantastsik ud! Jeg elsker at du har skiftet bunden ud med mazarin. Mums!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Anna

      Ja man kan aldrig gå helt glat i byen med en jordbærkage, vel Josefine? Tusind tak!
      Mazarinbunden går virkelig godt sammen med den mørke chokolade, vaniljeskummet og de danske jordbær 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Charlotte Bruun

    Det er en virkelig god og nem jordbærkage!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Anna

      Det er jeg glad for at høre Charlotte!
      Ja, den er dejlig nem at lave 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla

    Sikke en dejlig kage😃Prøvede den i weekenden. Mums. Skal klart lave den igen. Nem og super-lækker. Og så nu da de danske jordbær vælter frem. Tak for en dejlig opskrift. 😃😃😃😃😃🍓🍓🍓

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Anna Bartels

      Selv tak for en sød besked Camilla!
      Jeg er glad for, at du kan lide den 😀
      Jeg får selv helt lyst til et stykke nu… 😉

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sidsel

    Lyder lækkert! Er det varmluft ovn?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katrine

    Hvornår skal melet i?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kamilla

    Lyder så lækker 😍 Jeg er ved at lave bunden nu, men tænkte på om man også kunne være på forkant med at overtrække kagen med chokoladen dagen før, eller om du tror det er bedst at gøre umelbart lige før servering? 😊

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Anna Bartels

      Hej Kamilla.
      Det tror jeg sagtens, at du kan (og så bare komme skum og jordbær på inden servering).
      Jeg håber, at du kan lide den!
      God weekend,
      Kh Anna

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kaimei

    Thank you for the receipe, I made it last Thursday for company’s summer party, it’s very easy also very delicious.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Dorthe

    Ser fantastisk ud. Jeg har først opdaget den nu, men er straks gået i gang med at bage bunden. Tror du evt nu den uden chokolade kan fryses? Tak for opskriften 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Anna Bartels

      Hej Dorthe.
      Ja, det tror sagtens, du kan. Bare du fryser bunden ned, når den er helt afkølet og før chokoladen kommer på, som du siger 🙂 Skriv endelig, hvordan den blev!
      Kh Anna

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Lotte Vengø

      Kunne godt tænke mig at vide hvordan den er at lave dagen før? Evt fryse bund ned alene og lave resten på dagen

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Anna Bartels

      Hej Dorthe.
      Du kan i hvert fald sagtens lave bunden en dag eller to i forvejen og lade den stå i køleskabet.
      Jeg har ikke prøvet at fryse den, men det burde ikke være et problem – bare kom chokolade, skum og bær på bagefter 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Bitten

    Jeg og min datter har lige lavet den. Den var rimelig nem at lave og smager uforskammet godt! Klart en ny favorit hos os.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Anna Bartels

      Ja den er nemlig rimelig nem at lave – det er dejligt at høre Bitten! 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nynne

    Jeg lavede den til min fødselsdag i april – gæsterne var SÅ vilde med den og jeg var ligeså. Elsker mazarinbunden! 😀
    Kan stærkt anbefales!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Anna Bartels

      Hvor er det dejligt at høre!
      Den smager nemlig enormt godt 😉

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karina

    Kan jeg lave bunden og fryse den i et par uger inden den skal bruges?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Anna Bartels

      Hej Karina.
      Det tror jeg godt, at du kan, selvom den dog altid vil være bedst friskbagt.
      Men du kan også sagtens lave bunden et par dage før og opbevare den i køleskabet – det vil jeg anbefale dig at gøre 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pil

    Det er den bedste jordbærkage vi nogensinde har smagt!

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hjemmelavede tacos med pulled beef og avocado-salsa