Pandekagelagkage med hindbær, vanilje og mørk chokolade

Citronspaghetti med feta, persille og ristede hasselnødder

Citronspaghetti med feta, persille og ristede hasselnødder photo IMG_5270_zpsyzqe3bmv.jpgDenne opskrift er en af mine go-to pastaretter, når det skal være nemt og lækkert. Det er en af de retter, der kan laves på under 20 minutter, og det er efterhånden blevet en genganger i vores køkken herhjemme. Derfor tænkte jeg, at det måtte være tid til at dele den med jer. Den er både super her om sommeren, men vi har også spist den til vinter og drømt os lidt mod varmere himmelstrøg.

Pastaretten er super simpel og består af pasta (sjovt nok 😉 ), frisk persille, masser af citronskal og -saft, smuldret feta og grofthakkede, ristede hasselnødder. Det er en virkelig god kombination af noget sprødt, cremet, salt, syrligt og friskt. Retten er vegetarisk, men du kan sagtens servere den til et stykke fisk eller kylling.
Citronspaghetti med feta, persille og ristede hasselnødder photo IMG_5269_zpsxegcyjzr.jpg

Hvis du er på udkig efter andre simple og nemme pastaopskrifter, kan jeg også anbefale disse:

 

Citronspaghetti med feta, persille og ristede hasselnødder photo IMG_5268_zpsj6yqta6g.jpg

Citronspaghetti med feta, persille og ristede hasselnødder (3 personer)

  • 1 stor håndfuld hasselnødder
  • 1 bundt frisk persille
  • 350 g spaghetti (gerne en lidt bred en af slagsen)
  • skal fra 2 små citroner + saft fra 1
  • feta fra blok
  • salt, peber og olivenolie

 

Så nemt er det: Start med at riste hasselnødderne i ovnen ved 180 grader i 10 minutter. Lad dem afkøle lidt og nulr derefter skallen af med fingrene. Skyl persille og hak det groft. Hak også nødderne groft.

Kog spaghetti efter anvisningen på pakke og hæld vandet fra. Smuldr lidt feta. Vend pasta med persille, nødder, 2 spsk olivenolie, salt, peber, smuldret feta og citronsaft og -skal. Server med det samme, gerne i en skål med en gaffel.

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg
   

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pandekagelagkage med hindbær, vanilje og mørk chokolade