10 nemme hverdagsretter på under 30 minutter

Rabarberkage med ingefær, kokos og hvid chokolade

Rabarberkage med ingefær, kokos og hvid chokoladeDenne rabarberkage er fyldt med alt det gode. Der er faktisk så mange lækre ingredienser i, at titlen på dette blogindlæg ville være blevet aaaalt for lang, hvis det hele skulle have været med. Udover rabarber, ingefær, ristede kokosflager og hvid chokolade er der nemlig også vanilje, marcipan og revet citronskal.

Jeg må sige, at det er en af de bedste rabarberkager, jeg nogensinde har smagt. Selve kagen er stærkt inspireret af en opskrift fra Altfordamerne. Kombinationen af den svampede rabarberkage med sødme fra marcipan og et lille snert af frisk ingefær sammen med de lidt syrlige rabarber og små vaniljeprikker passer super fint sammen. Kagen ville egentlig sagtens kunne spises sådan, men jeg valgte nu at toppe den med smeltet hvid chokolade og ristede kokosflager, der tilsammen giver en sprød top og en ristet smag til kagen, der klæder den rigtig godt.

Find endnu flere opskrifter med rabarber lige her.

Rabarberkage med ingefær, kokos og hvid chokolade Rabarberkage med ingefær, kokos og hvid chokolade

Rabarberkage med ingefær, kokos og hvid chokolade

 • 350 g rabarber (uden stilk)
 • 4 æg (str. M)
 • 180 g rørsukker
 • 1/3 tsk vaniljepulver eller 1 vaniljestang
 • 180 g mel
 • 2 tsk bagepulver
 • 180 g smør, smeltet
 • 2 spsk fintrevet ingefær
 • skal fra 1 øko citron
 • 120 g marcipan, groftrevet
 • 100 g hvid chokolade
 • kokosflager, ristede let på en tør pande

 

Så nemt er det: Start med at snitte rabarber i stykker af 1 cm tykkelse. Pisk æg, sukker og vaniljepulver i en skål i et par minutter, til det er lyst og luftigt. Bland mel og bagepulver i en anden skål og sigt halvdelen ned i æggemassen. Vend det sammen med en dejskraber. Vend derefter fintrevet ingefær, fintrevet citronskal og det smeltede smør i. Vend så det sidste mel i og til sidst groftrevet marcipan og rabarberstykker (gem dog en håndfuld).

Kom bagepapir i en form på cirka 22 x 22 cm og hæld dejen i. Drys med de sidste rabarberstykker og bag kagen i cirka 45 minutter ved 180 grader varmluft. Hvis kagen bliver for mørk til sidst, kan du dække den med et stykke staniol. Tjek at kagen er færdig ved at stikke en lille nål/kniv i – hvis der hænger dej fast, skal du give den lidt længere tid. Lad kagen køle helt af. Smelt hvid chokolade over vandbad, fordel det over den afkølede kage og drys med ristede kokosflager.

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg

7 kommentarer

 • Ih, der var den famøse rababerkage. Den ser simpelthen så lækker ud Anna 🙂 Jeg elsker at du har puttet ingefær i
  Den kombination skal helt sikkert prøves på et tidspunkt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna

   Hæhæ Jose – jeg bliver så glad af sådan en besked 😀
   Ingefæren er også virkelig god, da den bare giver sådan et lille pift!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • MALENE

   INGEFÆR OG CITRONSKAL GØR FORSKELLEN FRA ANDRE FINE OPSKRIFTER MED RABARBER!! UH, DET ER LÆKKERT!!!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • MALENE

  Uha – det er en god kage!!!! Jeg havde ikke noget marcipan og lavede derfor min egen af mandler, honning og glukose. Pinsen (og de lukkede butikker) gjorde mig heller ikke i stand til at drive kokosflager op, så jeg bruge grofthakkede mandler – og det virkede helt henrivende! Mega-meget mums og tak!! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Bartels

   Uh det lyder virkelig også lækkert Malene!
   Selv tak 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emilie

  Har netop sat denne kage i ovnen, og her dufter allerede dejligt 🙂 Tak for opskrift

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Bartels

   Det lyder dejligt Emilie!
   Jeg håber, at du kunne lide den 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

10 nemme hverdagsretter på under 30 minutter