Lynstegt kylling med pesto, svampe, spinat og cherrytomater

Grillede kokoskødboller med spicy mangodip

Grillede kokoskødboller med spicy mangodip photo IMG_4962_zpsqvqguqxc.jpgFor lang tid siden så jeg en opskrift, der mindede om denne i et blad og skrev med det samme ideen ned. Nu har jeg så endelig fået prøvet den, og mums det var godt. Kombinationen af grillede, sprøde kokoskødboller med en lækker, spicy mangodip er virkelig god og kaster tankerne ned mod Asien. Derudover er det jo blevet grill-sæson, så det skal selvfølgelig udnyttes.

Kødbollerne er udover lidt kokosmel også fyldt med forårsløg, chili og spidskommen og derefter rullet i kokosmel, inden de er grillet på grillen. Dippen består blandt andet af mango, lime, ingefær og chili, som giver et surt, sødt og stærkt kick til kokoskødbollerne. Jeg vil anbefale at servere en sprød salat til – og hvis du følger med på bloggen, kommer der en opskrift engang i næste uge.

Grillede kokoskødboller med spicy mangodip photo IMG_4957_zpsadaaibni.jpg Hvis du ikke har en grill, kan du sagtens stege kødbollerne på grill-pande eller en normal pande. Derudover vil der formentlig være noget mangodip tilovers. Jeg kan forestille mig, at den vil smage godt sammen med kylling eller måske oven på en ristet rugbrødsmad med ost.

Grillede kokoskødboller med spicy mangodip photo IMG_4959_zpsamsueb6p.jpg

Grillede kokoskødboller med spicy mangodip (3-4 personer)

 • Kødboller: 500 g hakket oksekød
 • 1 rød chili
 • 1 tsk spidskommen
 • 1 tsk salt
 • 3 spsk kokosmel
 • 1 forårsløg/almindeligt løg
 • peber
 • kokosmel til rulning
 • Mangodip: 1 mango
 • saft fra 1 saftig lime
 • 3 cm ingefær
 • 1/2-3/4 tsk sambak olek eller anden stærk chilisauce
 • 1 tsk akaciehonning
 • salt og peber

 

Så nemt er det: Start med at lave mangodippen. Skræl mangoen og skær den i mindre stykker. Hak ingefær fint og blend alle ingredienser til mangodippen sammen og smag evt. til med mere chilisauce og limesaft. Stil mangodippen på køl, imens du laver kødbollerne.

Hak chili og forårsløg fint. Ælt alle ingredienser til kødbollerne sammen i en skål og tril farsen til kødboller. Rul dem i kokosmel og grill med på grillen, til de er gennemstegte. Server gerne med en sprød kålsalat.

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

:lion: 
:grinning: 
:grin: 
:joy: 
:smiley: 
:smile: 
:sweat_smile: 
more...
 
 

Næste indlæg

Lynstegt kylling med pesto, svampe, spinat og cherrytomater