Marokkansk kylling med rosiner og ristede pinjekerner

Peanutbutter cookies med lys og mørk chokolade

Peanutbutter cookiesDisse peanutbutter cookies er røget direkte ind på top 2 over de bedste cookies, jeg nogensinde har smagt. Den anden finder du lige her. Tro mig, du vil snyde dig selv, hvis du ikke laver (mindst) en portion! Men jeg vil dog også advare dig… De kan gå hen og blive din nye afhængighed – jeg havde ihvertfald svært ved ikke at spise dem alle på én gang 😉

De er præcis som cookies (efter min mening) skal være. Sprøde i kanten. Chewy i midten. Saltede. Store stykker chokolade. Både lys og mørk. Jeg er i forvejen ret begejstret for peanutbutter, og det fungerer også virkelig godt i cookies. Jeg har brugt den crunchy version, hvilket betyder, at der i cookies’ne er små, knasende peanuts. Inspirationen kommer herfra. Kombinationen af det sprøde og salte sammen med den søde mælkechokolade og den lidt bitre mørke chokolade er slet ikke til at stå for. Jeg må vist i køkkenet for at lave dem igen…

Find endnu flere opskrifter på cookies og småkager lige her.

Peanutbutter cookies

Peanutbutter cookies med lys og mørk chokolade (14 cookies)

 • 100 g smør, blødt
 • 80 g brun farin
 • 50 g sukker
 • 115 g hvedemel
 • 85 g havregryn, gerne grovvalsede
 • 1/2 tsk bagepulver
 • 1/2 tsk salt
 • 1 æg
 • 100 g crunchy peanutbutter (stuetemperatur – min favorit er denne)
 • 140 g chokolade (jeg brugte halv mørk, halv mælk)

 

Så nemt er det: Start med at piske smør, sukker og brun farin i et par minutter, til det er cremet og luftigt. Pisk ægget godt sammen med og tilsæt derefter peanutbutter og pisk. Pisk også mel, havregryn, bagepulver og salt i. Hak chokoladen groft og vend det i dejen. Stil dejen på køl i 10 minutters tid, imens ovnen opvarmes til 190 grader varmluft.

Tril dejen til cirka 14 kugler og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Der skal være god afstand imellem. Giv hver kugle et lille tryk og bag dem i cirka 18-20 minutter, til de er gyldne og sprøde i kanten. Lad dem blive på bagepladen i et par minutter og flyt dem derefter over på en rist for at køle helt af. Opbevar dem i en lufttæt beholder.

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg

2 kommentarer

 • Ditte

  Hejsa,
  Ville bare sige, at de der peanut småkager er vidunderlige – tog mig sammen til at bage for første gang i ca to år i dag og lavede dem og de er røget til tops for mig da – ikke sidste gang jeg laver dem. Brugte samme opskrift og kom så bare tre slags chokolade i i stedet og det er osse bar sagen. Tak for en let forståelig opskrift der gør det lettere for madlavnings sinker som mig 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna

   Mums hvor lækkert! Ja 3 x chokolade kan vel aldrig skade 😉
   Det er jeg glad for at høre Ditte.
   God weekend,
   Kram Anna

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Marokkansk kylling med rosiner og ristede pinjekerner