Fuldkornstærte med søde kartofler, spinat og feta

Morgenmadsluksus: æbletrifli med skyr og crunch

IMG_4845For mit vedkommende er morgenmaden et af dagens bedste måltider (tæt efterfulgt af aftensmaden), og jeg spiser næsten altid yoghurt naturel med sprød banan granola. Men når jeg engang imellem afviger fra min yndlingsmorgenmad, så sker der ting som denne morgenmadstrifli.

Det er super nemt! Triflien består af lag af skyr, sprød granola og grov æblekompot – nemt, sundt og ikke mindst virkelig lækkert. Du kan både lave granola og æblekompot i forvejen, og så er det bare at smække triflien sammen om morgenen, og det tager ikke mere end 2 minutter. Morgenmadstriflien er en god kombination af det cremede, sprøde og søde. Det smager syndigt, men er smækfyldt med gode sager, hvilket gør starten på dagen en smule bedre – det er da lidt luksus ik? 😉

IMG_4846Tips – du kan også…:

  • bruge andre frugter som fx pære, blommer, jordbær osv.
  • lave en større portion kompot, så du har til flere dage ad gangen.
  • tilføje ristede nødder.
  • krydre kompotten med kanel, kardemomme eller lignende.

 

IMG_4844

Morgenmadstrifli (til 1 person)

  • 1 lille æble
  • 1/2 tsk vaniljepulver
  • ca 4 store spsk skyr
  • ca 4 store spsk granola (fx denne)

 

Så nemt er det: start med at skære æblet i små tern og komme det i en gryde med vaniljepulver og et par spsk vand. Lad det koge under låg i cirka 10 minutter, til æblerne er møre. Mos det lidt med en gaffel til ønsket konsistens – jeg kan godt lide, at kompotten stadig er lidt grov. Lad det køle af (stil det evt. på køl til du skal bruge det). Tag et højt glas frem og lav lagene: start med skyr, så granola, æblekompot og gentag. Spis med det samme.

IMG_4847

 

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fuldkornstærte med søde kartofler, spinat og feta