Marokkansk kylling med rosiner og ristede pinjekerner

Nøøøj det her smager godt! Og er røget fluks ind på listen over mine livretter. Den skarpe læser har nok allerede, ud fra de mange kyllinge-opskrifter på bloggen, set, at jeg er ret glad for kylling. Det er nok det kød, jeg oftest spiser og bedst kan lide – især fordi det kan varieres i så mange forskellige muligheder.
Denne gang blev det til marokkansk kylling med masser af bløde løg, varme krydderier, søde rosiner og ristede pinjekerner. Retten er ikke stærk (og her mener jeg chili-stærk), så selv børn og “sarte sjæle” kan være med på vognen. Den marokkanske kylling er til gengæld fyldt med smag fra kanel og nelliker, hvilket passer rigtig fint sammen med sødmen fra rosinerne og det sprøde og nødde-agtige fra pinjekernerne – som alt sammen ligger og hygger sig i en lækker, cremet “sovs”. Server gerne med basmatiris og top med yoghurt og friske koriander, og så lover jeg, at retten vil sende dig direkte ned til det varme Marokko.
Marokkansk kylling med rosiner og pinjekerner (til 4 personer)
- 4 kyllingebryster
- 3 spsk mel
- 3 små rødløg
- 2 store tsk stødt kanel
- 3/4 tsk stødt nelliker
- 4,5 dl hønsebouillon (eller kogende vand rørt med hønsebouillonterning)
- 3/4 dl rosiner
- fintrevet skal fra 1 citron + saften fra 1/2
- 30 g ristede pinjekerner
- olivenolie, salt og peber
- en lille håndfuld friske koriander/persille
- servering: ris
Så nemt er det: Start med at skære kyllingebrysterne i mundrette tern og vend det i en skål med mel, salt og peber – dette medvirker til, at selve sovsen bliver cremet og lækker. Opvarm 2 store spsk olivenolie i en stor pande ved høj varme og steg kødet, til det er gyldent og næsten gennemstegt. Tag kødet af panden og hæld det op på en tallerken.
Skræl rødløg og skær det i skiver (ikke tern). Opvarm 1 spsk olivenolie på samme pande, som du brugte før, og steg rødløgene i 10 minutter ved middelvarme, til de er bløde. Tilsæt derefter kanel, nelliker, kylling, rosiner, citronskal og hønsebouillon. Lad det simre i 5 minutter, til retten er gennemvarmt og sovsen en smule tyknet. Tilsæt eventuelt en smule mere kogende vand, hvis du synes, det er for tykt eller ønsker mere sovs. Vend til sidst citronsaft, grofthakkede koriander og ristede pinjekerner i. Server med det samme, evt. med ris og en klat yoghurt og friske koriander til toppen.

Mums, hvor ser det bare lækkert ud! Sender mine tanker direkte tilbage til min tur til Marokko. Det må prøves for familien en dag 🙂