Peanutbutter cookies med lys og mørk chokolade

Bagt æblekage-grød

IMG_4851Jeg er altså fan af bagt grød. I alle varianter. Da jeg hørte om det første gang, må jeg dog indrømme, at det lød lidt for underligt. Men i dag er jeg ret vild med det og har længe haft lyst til at prøve en “æblekage”-version. På bloggen kan du allerede finde en bagt gulerodskage-grød + en anden variant med bær, kokos og nøddeknas.

I denne version er der tilsat æbler, som giver en dejlig saftighed til grøden. Derudover har jeg også tilføjet rosiner og krydret grøden med kanel, kardemomme og ingefær. På toppen er der drysset grofthakkede valnødder vendt med kokosolie og akaciehonning, hvilket giver et sprødt og karamelliseret element. Alt i alt en bagt grød med et lækkert æblekage-touch. Det er lidt ligesom at spise (sund) kage til morgenmad og gør helt klart en weekendmorgen lidt mere luksus – og så er det oven i købet meget nemt at lave.

IMG_4850

Du kan også:

  • bruge andre frugter i stedet for æblet, som fx pærer, friske bær, revet gulerod.
  • tilsætte andre krydderier som vanilje, lakrids, citronskal.
  • erstatte rosiner med tørrede tranebær, dadler eller figner.
  • lave dobbelt portion af den sprøde topping.
  • bruge mandler, hasselnødder eller lignende i stedet for valnødder.

 

IMG_4853

Bagt æblekage-grød (til 4 personer)

  • 5 dl havregryn (gerne grovvalsede)
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 stor tsk stødt kanel
  • 1/2 tsk stødt ingefær
  • 1/2 tsk stødt kardemomme
  • 1 nip salt
  • 5 dl mælk
  • 1 æg
  • 1 spsk kokosolie
  • 1 spsk akaciehonning
  • 1 håndfuld valnødder
  • 3/4 dl rosiner
  • 2 små/medium æbler eller 1,5 stort

 

Så nemt er det: Start med at blande havregryn, bagepulver, salt og krydderier i en skål. Pisk æg og mælk sammen i en anden skål. Skær æblerne i tern og hak valnødderne groft. Smelt eventuelt kokosolie i 20 sekunder i mikroovnen og rør det sammen med honning og valnødderne. Smør en form (ca. 22 x 22 cm) med lidt kokosolie og kom æbleternene i. Fordel rosiner udover, derefter havregrynsblandingen, ægge/mælke-blandingen og til sidst valnødderne. Pynt gerne med skiver af æbler på toppen.

Bag grøden i ovnen ved 180 grader i cirka 30-35 minutter. Lad det afkøle i 5 minutter og server, evt. med lidt kold mælk til.

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg
   

4 kommentarer

  • Pernille

    Hvornår skal havregryn/krydderiblandingen i formen? 🙂 Ser lækkert ud…

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Anna

      Tak Pernille, det havde jeg fuldstændig misset 😉
      Fejlen er rettet nu og havregrynsblandingen skal i efter æbler og rosiner.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mmm, hvor ser det godt ud 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Anna

      Tak Jose! Det var virkelig også en lækker morgenmad
      – lidt som at spise kage til morgenmad, bare på den sunde måde 😉

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Peanutbutter cookies med lys og mørk chokolade