✮ Glimt af marts ✮

Asiatiske fiskedeller

IMG_4627Jeg elsker fiskedeller! Man kan (efter min mening) ikke rigtig gå galt i byen med dem. De smager super lækkert, og så er det en dejlig måde at få fisk på. Derudover kan de laves i mange forskellige variationer, og denne gang har jeg lavet dem “asian style”.

Selve fiskedellerne er lavet af torsk, og så er de krydret med chili, forårsløg og citronskal. Det er ikke noget, der overdøver den milde fiskesmag, men det giver en dejligt pift som alternativ til almindelige fiskedeller. Hvis du derimod er mere til de almindelige fiskedeller, kan du sagtens undlade chili, forårsløg og citronskal eller måske krydre farsen med andre lækre ingredienser.

Du kan for eksempel servere fiskedellerne til perlespeltsalat med avocado, mandler og pesto, quinoasalat med granatæbler og feta, et simpelt smørstegt spidskål eller chunky ovnfritter og hjemmelavet remoulade.

IMG_4630IMG_4633

Asiatiske fiskedeller (til 4 personer)

  • 500-600 g torsk (uden skind og ben)
  • 1 chili
  • 3 forårsløg
  • 1 æg
  • 2 store spsk mel
  • skal fra 1 øko citron og saft fra 1/2
  • 1/2-1 dl piskefløde
  • 1/2-1 dl mælk
  • 2 spsk olie + 2 spsk smør til stegning

 

Så nemt er det: Start med at skære torsken i mindre stykker, kom den i en foodprocessor og blend med 2 tsk salt. Blend æg, mel og friskkværnet peber med. Riv fintrevet citronskal ned i fiskefarsen sammen med piskefløde, mælk og citronsaft. Start med 1/2 dl piskefløde og 1/2 dl mælk og kom derefter mere i, hvis du synes farsen er for tyk. Farsen skal ende med at kunne formes til deller uden at flyde for meget ud. Skær enderne af forårsløgene væk og hak resten fint. Halver chili, fjern evt. kernerne og hak også den fint. Kom forårsløg og chili ned i farsen, og blend til det er godt blandet. Lad farsen hvile i 15 minutter på køkkenbordet.

Varm en stor pande op til middel-høj varme og smelt smør og olie på panden. Når det er smeltet, og panden er varm, kan du forme farsen til deller med din hånd og en ske, du dypper i varmt vand mellem hver delle. Steg fiskedellerne i 3-4 minutter på hver side, til de er gyldne og sprøde.

IMG_4634

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg
   

2 kommentarer

  • Karina

    Årh Anna , mangler seriøst en printerknap på din blog 😉
    Med at det lækre jeg gerne vil prøve 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Anna

      Hvor er du sød Karina! Det kunne ellers være skønt med sådan en knap 😉
      God påske!

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

✮ Glimt af marts ✮