Honningbagt laks med sprøde nødder

Nem edamamepure – som dip eller pålæg

Nem edamamepure dipJeg tror, at jeg har fået mig et lille crush på denne seriøst lækre, cremede og nemme edamamepure – som oven i købet kan laves på under 5 minutter. Opskriften er fra den nye kogebog “Køkkenfest” skrevet af de 2 piger, Sabine og Louise. Jeg er vild med den måde, kogebogen sætter fokus på, at det skal være en fest at gå i køkkenet. Om det så er morgenfest, fest på farten, hverdagsfest eller gourmetfest, som bare er nogle af de kapitler bogen er inddelt i, så er der fokus på glæden ved at lave mad med gode råvarer.

Bogen er fyldt med lækre opskrifter og den første, jeg har givet mig i kast med og har fået lov til at dele med jer, er denne edamamepure. Jeg har skiftet koriander ud med persille og tilføjet lidt mere citron, der giver en frisk sommersmag til den lækre edamamepure. Pureen er især god på ristet rugbrød, i sandwiches med røget laks eller kylling eller som dip. Den kan laves på ingen tid og er et super fint alternativ til eksempelvis hummus.

Find også endnu flere opskrifter på salater og tilbehør lige her.

Nem edamamepure dip

Nem edamamepure 

 • 1 pose frosne, bælgede edamamebønner
 • 1/4 dl olivenolie
 • 1/2 dl yoghurt naturel
 • fintrevet skal og saft fra 1 øko citron
 • 1 tsk honning
 • 1/4 bundt frisk persille
 • salt og peber

 

Så nemt er det: Start med at komme de frosne edamamebønner i en skål og overhæld dem med kogende vand. Efter cirka 2 minutter bør de være tøet op. Hæld vandet fra og blend bønnerne sammen med resten af ingredienserne og krydr godt med salt og peber – jeg brugte bare en stavblender til at blende. Rist et stykke rugbrød. Smør pureen på brødet og nyd med det samme eller opbevar edamamepureen i en lufttæt beholder på køl.

Bogen er sponsoreret

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg

6 kommentarer

 • Nøj, hvor ser det bare lækkert ud! Jeg er personligt helt vild med edamamebønner, men har manglet lidt inspiration til hvordan jeg har kunne spise det uden bare at koge dem. Vil helt sikkert prøve denne her lækre pure! Tak <3

  http://cillesunivers.bloggersdelight.dk/

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna

   Tak Cecilie. Edamamebønner er også bare for lækre – jeg håber, at du kan lide dem i denne version også 😉
   God weekend!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bildene dine er helt fantastiske! 🙂 kjempefin blogg!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna

   Sikke en sød kommentar Therese! Det er jeg meget glad for at høre 😀
   Hav en dejlig søndag

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helle

  Hej. Kan jeg lave denne puré dagen i forvejen, eller tror du den mister farven af at stå på køl i lidt over et døgn?
  VH Helle

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna

   Hej Helle.
   Nej det tror jeg sagtens, at du kan 🙂
   Kh Anna

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Honningbagt laks med sprøde nødder