Panna cotta med hindbærcoulis og karamel

Kylling i krydret kikærtesovs

IMG_4740Er du en af dem, der lige nu sidder på den anden side af skærmen og tænker: “Argh Anna, nu strammer du den da vist nok lige lidt… Kikærtesovs? Really?”. Men det er slet ikke så underligt, som det måske lyder. Retten er super nem og minder meget om en curry – jeg har bare tilføjet nogle kikærter og blendet sovsen, så det får en lækker cremethed fra kikærterne.

Det var faktisk min far, der oprindeligt fik ideen til at at komme bønner/kikærter i sovsen, og så har jeg bare videreudviklet lidt på hans idé. Retten minder som sagt meget af en curry. Den har en god krydret smag af karry, spidskommen og garam masala, cremethed fra kokosmælk og kikærter og fyldt med mør kylling og sprøde grønsager.

Kikærterne giver udover en cremet konsistens også en dejlig nøddeagtig smag til retten, men du kan også sagtens bruge butterbeans eller lignende. Jeg serverer perlebyg til, som passer super fint til, da de giver lidt bid og en god mæthed.

IMG_4745IMG_4742Kylling i krydret kikærtesovs   (4 personer)

 • 1 løg
 • 1 hvidløg
 • 1 chili
 • 2 spsk karry
 • 1 stor tsk garam masala
 • 1/2 tsk knust spidskommen
 • 1 dåse kokosmælk (400 ml)
 • 0,6 liter kogende vand rørt med 1 hønsebouillonterning
 • 1 dåse kikærter, drænet
 • 4 stk kyllingebryst
 • saft fra 1 lime
 • 1/2 peberfrugt
 • 1 håndfuld sukkerærter
 • evt. 1 tsk sambak olek

 

Så nemt er det: Start med at fjerne skræl fra løg og og hvidløg og derefter hakke dem. Varm en gryde op til middel-høj varme, kom 1 spsk olivenolie i og steg løg og hvidløg i et par minutter. Hak chili og kom det ned i gryden sammen med karry, spidskommen og garam masala og rist i 2 minutter. Tilsæt bouillon, kokosmælk og kikærter og lad det simre i 10 minutter.

Skær i mellemtiden kyllingebrysterne i mundrette tern, opvarm en pande til middel-høj varme og steg kyllingen i 1 spsk olivenolie, til kyllingen er brunet og akkurat gennemstegt. Blend sovsen med en stavblender og lad det simre videre i 5-10 minutter. Halver sukkerærterne og skær peberfrugten i lange strimler. Kom kyllingetern, sukkerærter, rød peber og limesaft ned i sovsen og lad det simre i små 5 minutters tid, til det hele er gennemvarmt. Smag til med salt og peber og server gerne med perlebyg eller ris.

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg
   

4 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Panna cotta med hindbærcoulis og karamel