Ovnristede blomkål og kikærter

Sprød sukkerfri banan granola

IMG_4676Når jeg fortæller, at jeg spiser dette til morgenmad hver dag, bliver jeg ofte spurgt: “Bliver du ikke træt af at spise det samme hver dag?”, og her er mit svar altid nej. Det her er virkelig min yndlingsmorgenmad, og jeg kan spise det hver evig og eneste dag ovenpå A38 uden at blive træt af det. Granolaen bliver lavet hver søndag, og så er der både til min mor og jeg den næste uge.

Der findes allerede en opskrift på bloggen, der minder om denne, men jeg har videreudviklet en sukkerfri version, der er lige så god, så den får i her. Jeg bruger modne bananer, som udover at give en god, naturlig sødme også er med til, at granolaen nogle steder samler sig i små chunky, næsten karamelliserede klumper. Jeg har derudover brugt kokosolie og tilsat mandler, græskarkerner, sesamfrø, tørrede tranebær og en lille smule lakrids, der for mig lige er prikken over i’et.

Det gode ved at lave sin egen granola er, at man kan komme lige præcis de ingredienser i, som man godt kan lide. Hvis du fx er mere til hassel- eller valnødder, solsikkekerner, kokosflager, kanel, abrikoser, dadler (you name it) – så kan du sagtens bruge det i stedet og måske finde din egen favorit? 😀

IMG_4679

Sprød sukkerfri banan granola

  • 2 modne bananer
  • 3 spsk kokosolie
  • 400 g. grovvalsede havregryn
  • 1/2 dl græskarkerner
  • 1/2 dl sesamfrø
  • en lille håndfuld mandler
  • 1/2 tsk lakridsgranulat/pulver
  • 1 stor tsk stødt kanel
  • en håndfuld tørrede tranebær (kan udelades for helt sukkerfri version)

 

Så nemt er det: Start med at mose de modne bananer i en skål. Smelt kokosolien i mikroovnen og rørt det sammen med bananerne og et lille drys salt. Bland havregryn i en skål med græskarkerner, sesamfrø, mandler, kanel og lakrids. Brug nu hænderne til at blande indholdet fra de to skåle godt sammen og fordel det så på en bageplade med bagepapir. Bag det i ovnen ved 180 grader i 15 minutter, skru derefter ned til 140 grader, vend og ‘hak’ lidt i det og giv det 15 minutter mere, til det er gyldent og sprødt.

Sluk ovnen og lad din granola stå og tørre derinde i 10-20 minutters tid, indtil det har den ønskede sprødhed. Tag granolaen ud af ovnen, lad det afkøle helt og vend så de tørrede tranebær i. Opbevar det i en lufttæt beholder.

IMG_4675

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg
   

14 kommentarer

  • Det ser bare alt for lækkert ud! Spiser selv noget tilsvarende hver morgen, og jeg bliver heller aldrig træt af det. Jeg får altid lyst til liiige at tage en portion mere 🙂

    http://cillesunivers.bloggersdelight.dk/

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Anna

      Jeg er helt enig Cille og mange tak! Man kan altid spise en portion, uanset om det er morgen, frokost eller aftensmad 😉

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maja Sønderby

    Jeg lavede den i søndags og den smager vanvittigt godt!!! Jeg opbevarer den i en lufttæt beholder, men hvor længe kan den holde sig?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Anna

      Hej Maja. Det er jeg virkelig glad for at høre!
      Jeg vil skyde på 2 ugers tid – herhjemme når det at blive spist inden en uge 😉
      kh Anna

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • HenrietteP

    Bager du på alm. luft eller varmluft? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Line

    Hej Anna!
    Tror du granolaen kan laves uden havregryn og kun med nødder og frø/kerner?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Anna

      Hej Line.
      Det har jeg aldrig prøvet, men det tror jeg da godt, at den kan!
      Lad mig endelig høre, hvordan resultatet blev? 😉

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

    Den lækreste müsli jeg nogensinde har fået! Jeg tager dog lidt for meget af det hver morgen, så mit holder kun en uge haha.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Anna Bartels

      Det er jeg virkelig glad for at høre Julie!
      Jeg elsker også at spise den også hver morgen (og den ryger også rimelig hurtigt herhjemme 😉 )

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Laura

    Virkelig lækker! erstatter kammerjunkerne på min koldskål med din granola – det fungerer virkelig godt 😀

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Anna Bartels

      Sikke en god idé Laura!
      Det lyder virkelig lækkert – det må jeg prøve næste gang, jeg får koldskål 😉

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne

    Kære Anna. Sikke en skøn musli! Jeg laver den ca hver 14. dag og laver også ofte dobbeltportion. Jeg har vist min mor opskriften, og hun laver den også tit, især fordi min lillebror tager en portion med på arbejde med en lille bøtte skyr. Den er et KÆMPE hit! Den gør det lidt sjovere at stå op om morgenen 😉 Jeg spiser den på skyr med kiwi. Jeg har lige lavet en portion hvor jeg tilføjede en smule chiagrød (1 dl vand og 1 spsk chiafrø) og det ser ud til at blive rigtig godt. Tusind tak for dine gode opskrifter, denne her vil hvertfald følge mig maaange år endnu.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Anna Bartels

      Ej hvor er det bare dejligt at høre Anne!
      Jeg har også i en meget lang periode spist det til morgenmad hver dag med A38 til.
      Det lyder virkelig spændende med chiagrøden! Jeg har faktisk også lige lavet en ny version med kakao og figner, som jeg snart deler her på bloggen 😉
      Tak for den søde besked <3

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ovnristede blomkål og kikærter