Ovnristede blomkål og kikærter

Sprød sukkerfri granola med banan

Sprød sukkerfri granola med bananNår jeg fortæller, at jeg spiser dette til morgenmad hver dag, bliver jeg ofte spurgt: “Bliver du ikke træt af at spise det samme hver dag?”. Her er mit svar altid nej. Det her er virkelig min yndlingsmorgenmad pt. Jeg kan spise det hver evig og eneste dag ovenpå A38 uden at blive træt af det. Denne sukkerfri granola med banan bliver lavet hver søndag, og så er der både til min mor og jeg den næste uge.

Der findes allerede en opskrift på bloggen, der minder om denne, men jeg har videreudviklet en sukkerfri granola version, der er lige så god, så den får i her. Jeg bruger modne bananer, som udover at give en god, naturlig sødme også er med til, at granolaen nogle steder samler sig i små chunky, næsten karamelliserede klumper. Jeg har derudover brugt kokosolie og tilsat mandler, græskarkerner, sesamfrø, tørrede tranebær og en lille smule lakrids, der for mig lige er prikken over i’et.

Det gode ved at lave sin egen granola er, at man kan komme lige præcis de ingredienser i, som man godt kan lide. Hvis du fx er mere til hassel- eller valnødder, solsikkekerner, kokosflager, kanel, abrikoser, dadler (you name it) – så kan du sagtens bruge det i stedet og måske finde din egen favorit? 😀

Find endnu flere morgenmadsopskrifter lige her.

Sprød sukkerfri granola med banan

Sprød sukkerfri granola med banan

 • 2 modne bananer
 • 3 spsk kokosolie
 • 400 g. grovvalsede havregryn
 • 1/2 dl græskarkerner
 • 1/2 dl sesamfrø
 • en lille håndfuld mandler
 • 1/2 tsk lakridsgranulat/pulver
 • 1 stor tsk stødt kanel
 • en håndfuld tørrede tranebær (kan udelades for helt sukkerfri version)

 

Så nemt er det: Start med at mose de modne bananer i en skål. Smelt kokosolien i mikroovnen og rørt det sammen med bananerne og et lille drys salt. Bland havregryn i en skål med græskarkerner, sesamfrø, mandler, kanel og lakrids. Brug nu hænderne til at blande indholdet fra de to skåle godt sammen og fordel det så på en bageplade med bagepapir. Bag det i ovnen ved 180 grader i 15 minutter, skru derefter ned til 140 grader, vend og ‘hak’ lidt i det og giv det 15 minutter mere, til det er gyldent og sprødt.

Sluk ovnen og lad din granola stå og tørre derinde i 10-20 minutters tid, indtil det har den ønskede sprødhed. Tag granolaen ud af ovnen, lad det afkøle helt og vend så de tørrede tranebær i. Opbevar det i en lufttæt beholder.

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg

18 kommentarer

 • Det ser bare alt for lækkert ud! Spiser selv noget tilsvarende hver morgen, og jeg bliver heller aldrig træt af det. Jeg får altid lyst til liiige at tage en portion mere 🙂

  http://cillesunivers.bloggersdelight.dk/

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna

   Jeg er helt enig Cille og mange tak! Man kan altid spise en portion, uanset om det er morgen, frokost eller aftensmad 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maja Sønderby

  Jeg lavede den i søndags og den smager vanvittigt godt!!! Jeg opbevarer den i en lufttæt beholder, men hvor længe kan den holde sig?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna

   Hej Maja. Det er jeg virkelig glad for at høre!
   Jeg vil skyde på 2 ugers tid – herhjemme når det at blive spist inden en uge 😉
   kh Anna

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • HenrietteP

  Bager du på alm. luft eller varmluft? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Hej Anna!
  Tror du granolaen kan laves uden havregryn og kun med nødder og frø/kerner?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna

   Hej Line.
   Det har jeg aldrig prøvet, men det tror jeg da godt, at den kan!
   Lad mig endelig høre, hvordan resultatet blev? 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Den lækreste müsli jeg nogensinde har fået! Jeg tager dog lidt for meget af det hver morgen, så mit holder kun en uge haha.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Bartels

   Det er jeg virkelig glad for at høre Julie!
   Jeg elsker også at spise den også hver morgen (og den ryger også rimelig hurtigt herhjemme 😉 )

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Laura

  Virkelig lækker! erstatter kammerjunkerne på min koldskål med din granola – det fungerer virkelig godt 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Bartels

   Sikke en god idé Laura!
   Det lyder virkelig lækkert – det må jeg prøve næste gang, jeg får koldskål 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Kære Anna. Sikke en skøn musli! Jeg laver den ca hver 14. dag og laver også ofte dobbeltportion. Jeg har vist min mor opskriften, og hun laver den også tit, især fordi min lillebror tager en portion med på arbejde med en lille bøtte skyr. Den er et KÆMPE hit! Den gør det lidt sjovere at stå op om morgenen 😉 Jeg spiser den på skyr med kiwi. Jeg har lige lavet en portion hvor jeg tilføjede en smule chiagrød (1 dl vand og 1 spsk chiafrø) og det ser ud til at blive rigtig godt. Tusind tak for dine gode opskrifter, denne her vil hvertfald følge mig maaange år endnu.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Bartels

   Ej hvor er det bare dejligt at høre Anne!
   Jeg har også i en meget lang periode spist det til morgenmad hver dag med A38 til.
   Det lyder virkelig spændende med chiagrøden! Jeg har faktisk også lige lavet en ny version med kakao og figner, som jeg snart deler her på bloggen 😉
   Tak for den søde besked <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette Knak Bonitz

  Tak for den super lækre opskrift…. Har haft svært ved at finde en granola som jeg synes er ok i forhold til sukkerindhold (min mand har disbetes) og stadig smager godt. Men den her smager jo fantastisk….. Brugte dog Chia og kokosflager istedet for mandler og tørret frugt…. Mums, den er helt sikkert kommet for at blive….

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Bartels

   Ej hvor dejligt Mette!
   Jeg er også bare så vild med denne granola.
   Og det lyder lækkert med chia og kokosflager – den prøver jeg næste gang 😉
   Kh Anna

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Jeg vil også lige slå et slag for den lækreste granola opskrift, jeg hidtil har fundet (ud af mange). Jeg vender altid tilbage til den, da jeg bare synes at andre opskrifter er for kedelige og tørre i forhold til denne, hvor granolaen ender med af blive lækre, sprøde små klumper! Så tak for en simpelhen intet mindre end genial opskrift – den gør det noget nemmere at klemme skyren ned 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Bartels

   Det er da bare den dejligste besked at få Line! Det er virkelig også en favoritopskrift her – den bliver jeg aldrig træt af.
   Tak for din kommentar ♡

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ovnristede blomkål og kikærter