Scones med chokolade

Ovnristede blomkål og kikærter

Ovnristede blomkål og kikærter (tilbehør til 3-4 personer)Det er faktisk utroligt, at denne opskrift ikke har ramt bloggen endnu. Det er nemlig mit favorit tilbehør, og jeg har nok lavet og spist det omkring 30 gange. Det lyder muligvis ikke som det store, men jeg kan love, at det er guf. Jeg kan tage mig selv i at sidde og drømme om ovnristede blomkål og kikærter. Min mor er også vild med dette tilbehør og min (en smule) skeptiske far er efterhånden også hoppet med på vognen.

Kombinationen af den lidt ristede smag fra blomkålen sammen med de sprøde, næsten nøddeagtige kikærter og det krydrede fra karry’en er super god. Du kan servere tilbehøret til det meste. Hvis karry-smagen ikke lige passer til, kan du sagtens undlade det eller erstatte med andre stødte krydderier som garam masala eller sød paprika.

Jeg er især vild med at servere det som et alternativ til ris/pasta sammen med fx kødsovs, asiatisk boller i karry eller kylling i karry. Men jeg er helt sikker på, at det også går rigtig fint som topping til fx kartoffel-jordskokkesuppe eller som tilbehør til indisk chicken tikka masala.

Find endnu flere opskrifter på salater og tilbehør lige her.

Ovnristede blomkål og kikærter (tilbehør til 3-4 personer)

Ovnristede blomkål og kikærter (tilbehør til 3-4 personer)

 • 1 blomkål
 • 1 dåse kikærter (jeg kan godt lide dem fra Bonduelle)
 • 3-4 spsk olivenolie
 • 1 stor spsk karry
 • citronsaft og salt

 

Så nemt er det: Start med at fjerne de grønne blade fra blomkålet og skær/bræk derefter blomkålet i små mundrette buketter. Dræn vandet fra kikærterne. Rør olie og karry godt sammen i en lille skål. Beklæd et stort ildfast fad med bagepapir og bland blomkål, kikærter og karryolien godt sammen deri. Sørg for at fordele det godt ud på fadet, så det så vidt som muligt ikke ligger i lag. Rist det i ovnen i 35-40 minutter ved 200 grader. Rør eventuelt i det 1 eller 2 gange undervejs og skru ned, hvis det bliver for mørkt. Tag fadet ud af ovnen og drys med lidt citronsaft og salt inden servering.

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg

8 kommentarer

 • …. Ingen salt?

  KH Cana

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna

   Jo selvfølgelig Cana, tak det havde jeg glemt!
   Fejlen er rettet nu 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det lyder godt nok lækkert & dejligt enkelt! Og sikke nogle flotte billeder! 🙂
  – Lise / smagsgal.blogspot.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hanne Raffnsøe

  Har normalt passende portioner af diverse bønner og kikærter i fryseren,men var lige i dag udgået for kikærterne,så jeg brugte hvide bønner i retten,som blev serveret til fiskefileter m.hjemmelavet remoulade,dertil et stykke Foccaciabrød..Det skal serveres igen ved lejlighed.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Bartels

   Mums det lyder lækkert Hanne! Tak for tip – det må jeg prøve 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille Mikkelsen

  Hej, kan den serveres kold? ?
  Overvejer at lave det til nytårsaften

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Bartels

   Hej Pernille.
   Det kan den godt, men jeg ville måske lune den lige inden spisning 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Scones med chokolade