Det gode, unge liv // Har du en god ide?

Kartoffelrøsti med laks og avocado

IMG_4503Det her er min absolutte yndlings forret, fordi den smager sindssygt godt, er meget simpel og nem at lave og så har jeg endnu ikke stødt på nogen, der ikke elsker den, som jeg gør. Retten er til forholdvis mange personer, men du kan sagtens halvere opskriften.

Kartoffelrøsti-tårnet, som jeg næsten vil kalde det, lavede jeg til min søsters fødselsdag for hele familien for et par weekender siden. Det var super smart, fordi jeg kunne lave både røsti og fyld i forvejen og bare stable det sammen et par minutter før servering. Kombinationen af sprød kartoffelrøsti lagt sammen med røget laks, tomater, cremet avocado og lime er virkelig god, og så kan det både serveres som forret eller frokost.

Det smukke spækbræt, som retten er anrettet på, har jeg fået i gave fra Ok Design. Det er i “løg” faconen og lavet af 100 % træ. Jeg kunne ihvertfald forestille mig, at det kunne være ret sejt, at servere pizza på.

IMG_4491IMG_4496

Kartoffelrøsti med laks og avocado (forret til 8-12 personer)

  • 1 kg bagekartofler
  • 25 g smeltet smør
  • 1/2 tsk salt
  • 3 store blommetomater
  • 2 modne avocadoer
  • 200 g røget laks
  • saft fra 1 lime
  • salt og peber
  • purløg

 

Så nemt er det: Start med at skrælle bagekartoflerne og derefter rive dem groft. Vrid så meget væske ud af de revne kartofler, som du kan, med hænderne og bland dem derefter med smeltet smør og salt. Form cirka 24 flade røsti, evt. med en udstikker, så de er omkring 7 cm i diameter. Bag dem ved 180 grader i cirka 30 minutter til de er gyldne og sprøde i kanten – vend dem forsigtigt halvvejs. Skru ned hvis kanterne bliver for mørke. Lad dem køle af.

Lav fyldet ved at halvere tomaterne. Skrab tomat-kernerne ud og skær dem i tern. Halver avocado, skrab kødet ud og skær det i tern. Skær derefter også røget laks i tern, og sørg for at alle tern har nogenlunde samme størrelse. Vend tomater, røget laks og avocado med saften fra 1 lime, salt og peber. Anret det hele i lag, så du starter med en kartoffelrøsti, derefter 1 spsk fyld, så kartoffelrøsti, 1 spsk fyld og så til sidst purløg på toppen.

IMG_4502

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg
   

6 kommentarer

  • Hvor ser de bare lækre ud. Dem vil jeg helt sikkert prøve give mig i kast med! Tusinde tak for opskrift og rigtig god weekend 🙂

    Du skal være hjerteligt velkommen til at kigge forbi ♥ – http://cillesunivers.bloggersdelight.dk/

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Anna

      Hej Cecilie, det er jeg rigtig glad for at høre – de er så lækre!
      Håber at du kan lide dem 😉
      God weekend til dig også, jeg kigger forbi.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mhmmmm.. laks og avo er altid godt!

    Pas på med det brændte! det indeholder frie radikaler, som er kræftfremkaldende. Skriver det ikke som en kritik af din mad, som jeg synes ser hammer lækker ud! men man kan jo godt sprede et godt budskab 😀

    http://blogitnowkarinaflindt.bloggersdelight.dk

    skønhed, opskrifter, mode og inspiration 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Anna

      Jeg er helt enig Karina, laks og avo er bare lækkert 😉
      Tak – ja selvfølgelig!
      Jeg kigger forbi.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Åh, det ser bare super lækkert ud! Helt sikkert noget jeg vil prøve næste gang jeg får gæster. Tusind tak for endnu en omgang super god madlavnings-inspiration.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Anna

      Tak Lone, det er virkelig også en god forret.
      Jeg håber, at du også kan lide den 😉

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Det gode, unge liv // Har du en god ide?