Chokoladebrud med saltede lakridsmandler

Kylling i cremet kokos-cashew-sauce

IMG_4356Jeg er blevet vild med denne nye indisk inspireret kyllingeret, der sender dig direkte ned til det varme land mod syd. Retten er perfekt til disse kolde måneder, hvor du egentlig bare har mest lyst til en skål lækker, varm mad, der kan spises med en ske eller gaffel.

Kyllingen ligger i en cremet sauce, der blandt andet er lavet på krydderier, kokos og cashewnødder. Dette serveres med ris og toppes med koriander og chili – og det kan virkelig anbefales! Retten er forholdsvis nem at lave, og så har den en skøn, mild smag fra ingefæren og de varme krydderier samt en cremet konsistens fra de lækre cashewnødder. Hvis du er mere til fisk, kan jeg sagtens forestille mig, at du kan udskifte kyllingen med fx torsk.

IMG_4355IMG_4353

Kylling i cremet kokos-cashew-sauce (til 4-5 personer)

  • 4 stk kyllingebryst
  • 1 løg + 2 hvidløg
  • 1 dl kokosmel
  • 3 spsk friskhakket ingefær
  • 1 finthakket chili
  • 1 spsk kanel + 1 spsk spidskommen + 1 spsk garam masala (alle stødt)
  • 100 g cashewnødder
  • 4 dl vand
  • 1 dåse kokosmælk
  • 1 dl kyllingefond (alternativ: 1 dl kogende vand rørt bouillonterning)
  • limesaft
  • olivenolie, salt og peber

servering: koriander, friskhakket chili og ris

 

Så nemt er det: Start med at skære kyllingebrysterne i mundrette, aflange strimler. Pil og hak løg og hvidløg og steg det i 1 spsk olivenolie i 5 minutter på en middelvarm pande. Tilsæt kokosmel, friskhakket ingefær, chili, stødt kanel, spidskommen, garam masala og 50 g cashewnødder (gem resten til senere). Steg det ved middel-høj varme i et par minutter, tilsæt de 4 dl vand og lad det simre i 10 minutter. Kom kokosmælk i og blend til en cremet konsistens uden klumper. Tilsæt nu kyllingefond og lad saucen koge lidt ind (simre) i 5-10 minutter. Smag til med salt og peber.

Imens saucen simrer, skal du stege kyllingestrimlerne på en pande med 1 spsk olivenolie ved middel-høj varme, til kyllingen er næsten gennemstegt. Kom kyllingestrimler og saft fra 1/2-1 lime ned i saucen og lad det hele koge sammen ved omrøring i et par minutter, til kyllingen er færdig. Vend de sidste 50 g cashewnødder i saucen det sidste minut og server med ris, koriander og lime til.

IMG_4359

   

2 kommentarer

  • det ser så lækkert ud – det bliver jeg altså nødt til at lave til familen! Er sikker på at det bliver en succes 🙂 Knus Amalie

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Anna

      Tak Amalie! Det var også en skøn ret – jeg håber, at du og familien kan lide den 😉

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Chokoladebrud med saltede lakridsmandler