Vinder af kogebog!

Krydret Kikærtegryde

IMG_4518Når det er koldt og gråt udenfor, får jeg allermest lyst til en skøn, krydret simreret, der kan spises i en skål med en ske. Og det er lige netop, hvad denne ret kan. Jeg var for en uges tid siden sammen med 2 veninder, vi kiggede lidt i køleskabet, købte et par enkle ingredienser og fik smidt denne kikærtegryde sammen til aftensmad. Det endte med at blive super lækkert, og jeg var derfor nødt til at tage hjem og lave den igen.

Kikærtegryden er perfekt til det kolde og grå vejr som nu, den er fyldt med grønsager, varme krydderier, lækre kikærter og så er den oven i købet billig og super nem at smide sammen på en hverdagsaften. I kikærtegryden er der blandt andet aubergine, kartofler, rød peber, tomat, spidskommen og ikke mindst kikærter. Hele denne herlighed er toppet med en kølende klat skyr rørt med friske krydderurter.

Retten er vegetarisk, hvilket hjemme hos mig betyder, at min far godt kan blive lidt skeptisk. Denne gang synes han, at hele vegetarisk kikærtegryde-konceptet lød lidt for sundt og valgte at spise rugbrød i stedet. Han smagte dog kikærtegryden, ændrede mening og nåede at spise 3 små portioner – og det kan vel ikke være helt dårligt? 😉

IMG_4519

Krydret kikærtegryde (til 3 sultne personer)

  • 1 løg
  • 1 spsk karry
  • 1 stor tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk stærk paprika
  • 1 spsk tørret rosmarin (alternativt timian)
  • 1 aubergine
  • 300 g kartofler
  • 1 dåse flåede tomater
  • 3 dl grøntsagsbouillon (eller 3 dl kogende vand rørt med grønsagsbouillonterning)
  • 1 rød peber
  • 1 dåse kikærter
  • evt. 1 tsk sambak olek, hvis du er til ekstra stærk mad som mig
  • salt, peber, sukker

 

Så nemt er det: Start med at skrælle løget og hakke det fint. Varm en gryde til middel-høj varme, kom 1 spsk olivenolie i og steg det finthakkede løg i et par minutter sammen med karry, paprika, spidskommen og rosmarin. Skær en aubergine i tern og kom det ned til løgene sammen med 1/2 dl vand (så det ikke brænder på). Skræl kartoflerne og skær dem i små tern. Når auberginen er blevet brun og lidt mør efter små 5 minutter, skal du komme kartoffeltern, flåede tomater, grøntsagsbouillon, 1 tsk sukker og godt med salt og peber i gryden. Få det hele op og koge og lad det herefter simre under låg i cirka 20 minutter, til kartoflerne er blevet møre. Skær rød peber i tern, dræn kikærterne og kom begge dele i gryden. Lad det hele simre sammen i 5-10 minutters tid og sørg for at smage til med salt, peber og evt. sambak olek. Server kikærtegryden i en skål, evt. med en klat skyr rørt med friske krydderurter på toppen.

IMG_4520

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg
   

2 kommentarer

  • Hej Anna
    Dejligt at se at unge mennesker der interesserer sig for mad og ernæring. Jeg har prøvet din fritta kartoffel opskrift den smagte fantastisk.
    Med venlig hilsen
    Signe Braat
    Fødevarekonsulent

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Anna

      Hej Signe, det er jeg glad for at høre.
      Jeg interesserer mig meget for mad og ernæring, da (jeg synes) det er en vigtig del af livet.
      Jeg er glad for, at du kunne lide den! 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vinder af kogebog!