Koldhævede Æbleboller

Chokoladebrud med saltede lakridsmandler

IMG_4429Nu er det snart ved at være weekend igen og derfor også tid til lidt lækkert. Jeg sidder lige nu nede i Madrid og spiser lækker tapas, paella, drikker sangria eller oplever byen, men det betyder jo ikke, at I skal snydes for denne lækre sag.

Chokoladebrud er simpelthen så nemt at lave, og det kan varieres i tusinder, alt efter hvad du godt kan lide eller har i skabet. Du kan både bruge hvid, lys eller mørk chokolade og toppe med alt fra nødder, frysetørrede bær, slik osv. Denne version er med mørk chokolade, saltede lakridsmandler (fra Johan Bülow) og frysetørrede hindbær. Jeg har lavet den nemme form for temperering, så alle os uden termometer også kan være med – chokoladen får dog stadig et lækkert knæk 😉

Kombinationen af den mørke chokolade, lakridsmandlerne, en smule havsalt og de syrlige frysetørrede hindbær passer virkelig godt sammen. Jeg tror også, at jeg vil forsøge mig med en version med hvid chokolade, lakridspulver og frysetørrede blåbær eller mælkechokolade, ristede hasselnødder og måske peanutbutter.

IMG_4428

IMG_4432

Chokoladebrud med saltede lakridsmandler

  • mørk chokolade (150-200 gram)
  • black liquorice almonds (Johan Bülow)
  • frysetørrede hindbær

 

Så nemt er det: Start med smelte 2/3 af chokoladen i vandbad. Hak den resterende 1/3 fint. Når chokoladen er smeltet, tager du skålen af varmen, rører det finthakkede chokolade i og lader det smelte med. Bred den smeltede chokolade ud på et stykke bagepapir på et skærebræt i ønsket tykkelse (jeg vil foreslå mellem 3-5 mm). Hak saltede lakridsmandler groft og drys det ovenpå chokoladen. Drys også frysetørrede hindbær over. Sæt bruddet i køleskabet i minimum et par timer til chokoladen har sat sig og bræk/skær det så ud i mindre stykker.

IMG_4434

   

6 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Koldhævede Æbleboller