Smørstegt spidskål - det perfekte tilbehør!

Blåbærmazarin med mørk chokolade

IMG_4295Elsker du (ligesom mig) blåbær, mørk chokolade og marcipan? Så vil denne kage ihvertfald også være lige noget for dig. Jeg har det sådan, at jeg gerne vil leve sundt, spise massere af grønsager og undgå søde sager i hverdagene, men jeg har til gengæld også en holdning til, at når weekenden så kommer, så er det også helt okay at synde – og her passer denne kage godt, for den er syndig og utrolig lækker!

Hvis du er kendt med mazarinkagen, så ved du også, at marcipanen gør kagen svampet, saftig og sød, og derfor er de friske blåbær en super fin, lidt syrlig kontrast. Og sammen med de store stykker af mørk chokolade, fungerer denne kage altså bare rigtig godt. Jeg kan bedst lide kagen kold, fordi så fremhæves smagen, men den er også god friskbagt med en klat creme fraiche, skyr eller græsk yoghurt.

Hvis du vil have inspiration til andre syndige søndagskager, kan jeg anbefale den bedste brownie, en snasket brunsviger, en lækker gulerodskage med cream cheese eller en saftig æblekage med mandler. Husk også at du stadig har mulighed for at være med i konkurrencen om en kogebog lige her.

IMG_4288IMG_4292

Blåbærmazarin med mørk chokolade

  • 190 g marcipan, revet
  • 190 g sukker
  • 190 g smør, blødt
  • 4 æg
  • 100 g hvedemel
  • 100 g mørk chokolade
  • 150 g friske blåbær

 

Så nemt er det: Start med at piske sukker og blødt smør godt sammen i en skål, pisk også revet marcipan i. Pisk æggene i ét ad gangen og brug derefter en dejskraber eller træske til at vende hvedemel i. Hak den mørke chokolade groft, og vend det forsigtigt i sammen med de friske blåbær. Hæld dejen i en form (jeg har brugt en firkantet form på cirka 22 x 22 cm) og bag kagen ved 180 grader i cirka 45 minutter. Lad kagen afkøle, og hvis du har tid, kan du lade den blive helt kold i køleskabet – kagen bliver kun bedre dagen efter.

IMG_4296

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg
   

5 kommentarer

  • Castpr

    Kan man lave den med mindre æg i?
    Jeg hader den smag der kommer når der er 3-4 æg i en kage..

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Anna

      Det har jeg ikke prøvet – men den smager altså overhovedet ikke af æg! 🙂
      Du må endelige skrive, hvis du forsøger dig med det.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Åh, det ser sååå lækkert ud! Er virkeligt stor tilhænger af blåbær i kager – synes bare det giver kagen sådan en skøn friskhed. Din kage skal helt sikkert snart afprøves!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • […] Anna, som har nogle af de lækreste opskrifter på hendes blog. De to kager som jeg lavede var: Blåbærmazarinen med mørk chokolade og de lækreste Chocolate chip […]

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Smørstegt spidskål - det perfekte tilbehør!