Mine bedste juleopskrifter

Sprød Nøddepaneret Gedeostsalat

IMG_4367Selvom dette ikke er en juleopskrift, var jeg så vild med den, at den måtte på bloggen med det samme! Det er ofte sådan, at enten kan man lide gedeost eller så kan man ikke – og jeg har i lang tid haft en kærlighed for denne ost. På bloggen kan du blandt andet finde den i selskab med en spinatomelet med karamelliserede rødløg eller i en salad chevre chaud.

Selve salaten er egentlig ret simpel og består af friske spinatblade, saftige æbletern og cherrytomater, og den kan du sådan set variere alt efter, hvad du har i køleskabet. Gedeosten er paneret i en blanding af forskellige nødder, kerner og frø, som giver et sprødt ydre, mens det indre er smeltende og lækkert (♥.♥).

Hvis du er en af dem, der ikke bryder dig om gedeost, kan du også sagtens bruge feta eller lignende. Salaten tager ingen tid at lave, og så er den perfekt til frokost eller som tilbehør til et stykke kød eller fisk til aftensmaden. Du kan også servere gedeosten oven på et stykke ristet brød, og så har du en lækker bruschetta.

IMG_4362IMG_4363

 

Sprød nøddepaneret gedeostsalat (til 1 person)

  • 2 håndfulde friske spinatblade
  • 1/2 lille æble
  • 3 cherrytomater
  • 3 tykke skiver gedeost (fra rulle)
  • rugmel
  • 1 æg
  • nødde/kerne/frø-blanding (jeg brugte græskarkerner, solsikkekerner, sesamfrø og hakkede mandler)
  • 2-3 spsk smagsneutral olie
  • salt, peber, olivenolie og citronsaft

 

Så nemt er det: Start med at gøre selve salaten klar. Skyl spinat, æbler og tomater. Skær æbler i tern og tomater i halve. Anret spinat på en tallerken og fordel æbletern og halve tomater oven på. Dryp med en smule olivenolie og citronsaft.

Tag 3 skåle frem. Kom en smule rugmel i den første, pisk et æg i den anden og lav en nødde-blanding i den sidste. Varm en pande op til rimelig høj varme og kom den smagsneutrale olie på. Når olien er varm, skal du vende de tykke skiver af gedeost i rugmel, derefter æg og til sidst nødde-blanding og stege dem et par minutter på hver side, til de er sprøde og gyldne – pas endelig på at de ikke bliver sorte. Læg den sprøde gedeost på et stykke køkkenrulle, så den kan suge overskydende fedtstof og kom dem herefter ovenpå salaten. Drys med salt og peber og server med det samme.

IMG_4364

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mine bedste juleopskrifter