Svenske Luciaboller med marcipan

Mine bedste juleopskrifter

Sunde-Daddelkugler-med-Appelsin-Peanutbutter-og-Mørk-Chokolade0

Der er nogle opskrifter, som jeg simpelthen bare må lave i julemåneden. Jeg må indrømme, at mange af dem måske er af den søde slags (ej der er også grønskålssalat! 😉 ), men hvis det ikke skal være i december, at vi skal gå lidt amok i de søde sager, så ved jeg ikke, hvornår det skulle være.

Vi er over halvvejs, ja der er faktisk kun 10 dage til juleaften. Derfor har jeg samlet et par af mine mest julede opskrifter til jer. Du skal bare trykke på de understregede ord, og så kommer du direkte ind på opskriften. Billedet øverst i indlægget er dadelkugler med appelsin, peanutbutter og mørk chokolade.

Hvad er din “must-have” juleopskrift?

Baked-Carrot-Cake-Oatmeal0

Hvis du har lyst til at starte din morgen med noget julet, så kan jeg anbefale denne opskrift på baked carrot cake oatmeal med forskellige julekrydderier.

Mindst en af dagene i julemåneden skal for mig også starte med sprøde koldhævede boller (se opskrift her), og hvis det skal være rigtig luksus, smører jeg dem med nutella, fx en hjemmelavet en som denne med masser af grofthakkede hasselnødder.

IMG_4275En ny opskrift, jeg har eksperimenteret med i år, er disse sunde chewy julesmåkager (se ovenstående billede), som blandt andet er lavet på nødder, dadler og forskellige julekrydderier. De smager lidt som brunkager, bare på den sunde måde. Opskriften finder du lige her.

Hvis du har lyst til at bage nogle andre småkager, så tag et kig på disse sprøde ingefærsmåkager (med tilhørende julehistorie), og spis dem eventuelt til en kop the med hjemmelavet chai sirup.

IMG_1041

Jeg kan heller ikke gå igennem december måned uden at have fået risengrød mindst én gang. Der findes mange opskrifter på den gode risengrød, men jeg kan anbefale denne, lidt mere utraditionelle, version med fuldkornsgrødris – det giver grøden lidt mere bid, og så mætter det i længere tid.

IMG_4218

Den sidste opskrift, jeg vil dele med jer i dag, er denne sprøde grønkålssalat med saftige æbler, dadler og ristede valnødder. Du kan finde opskriften lige her.

Hav en dejlig 3. søndag i advent!

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg
   

2 kommentarer

 • Skøn inspiration – det kunne være man skulle kaste sig over et par stykker inden jul!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna

   Det er jeg glad for at høre Maria – det lyder ikke som en dårlig idé 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

:lion: 
:grinning: 
:grin: 
:joy: 
:smiley: 
:smile: 
:sweat_smile: 
more...
 
 

Næste indlæg

Svenske Luciaboller med marcipan