Sprød Nøddepaneret Gedeostsalat

Lækre Julede Dadelkugler

IMG_4395

Der er kun 3 dage til juleaften, og derfor er jeg igang med at lave nogle lækre små søde sager til juledagene. Du har måske allerede opdaget, hvor vild jeg er med dadelkugler? På bloggen kan du ihvertfald blandt andet finde dem med appelsin, peanutbutter og mørk chokolade, med lakrids eller med en lille overraskelse indeni.

Denne gang er de lavet i en julet version med klementin og kanel, og de er meget nemme at lave og så lækre! Det gode ved dadelkugler er, at de er fyldt med lutter gode sager som dadler, mandler og kakao, men alligevel smager de som syndigt slik. Det er et super alternativ til julens mange søde sager, men er også gode som snack eller fredags”slik”.

IMG_4384IMG_4390

Julede dadelkugler (20 stk)

  • 150 g bløde dadler uden sten
  • 70 g mandler
  • 1 spsk god kakaopulver
  • 1,5 tsk stødt kanel
  • 3-4 spsk saft fra en klementin (eller appelsin)
  • 1/2 tsk fintrevet skal fra øko klementin eller appelsin
  • 1 nip salt

 

Så nemt er det: Start med at riste mandlerne i ovnen i 5 minutter ved 180 grader og lad dem køle lidt af. Blend dem i en foodprocessor, så det bliver en blanding mellem fint og groft (der skal stadig være små stykker af mandler). Hvis dadlerne ikke er så bløde, kan du overhælde dem med kogende vand, lade dem stå i 10 minutter og hælde vandet fra. Kom dadler, salt, kakaopulver, kanel, klementinsaft og -skal ned til mandlerne og blend det til en sammenhængende masse. Tril dadelmassen til små kugler og rul det eventuelt i en blanding af 2/3 kakaopulver og 1/3 stødt kanel. Opbevar dem på køl i en boks.

IMG_4394

   

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sprød Nøddepaneret Gedeostsalat