No-bake Cheesecake ❤

Glutenfrie Spinatvafler

IMG_4297Jeg er simpelthen så positivt overrasket over, hvor nemt det er at lave glutenfrie vafler, så længe man har et vaffeljern. Jeg har før lavet glutenfrie bananvafler (se opskrift her), som er en morgenmadsversion. Disse spinatvafler fungerer bedst som frokost eller aftensmad, men kan sikkert også sagtens spises til morgenmad.

Jeg er i de næste 2 uger i fuld gang med at skrive SRP, som er et studieretningsprojekt alle 3.g’ere skal igennem. Derfor er det lækkert med en lille pause og lækker frokost. Spinatvaflerne tager ikke mere end 5 minutter at lave, og så er de sunde og sprængfyldt med vitaminer og mineraler. Jeg har toppet med røget laks, en persille-skyrcreme og avokado, som passer rigtig godt til spinatvaflen. Men du kan sådan set toppe vaflen med lige det, du har lyst til.

IMG_4301

Glutenfrie spinatvafler (1 person)

 • 100 g frossen spinat, optøet
 • 1 æg
 • 2 spsk finvalsede, glutenfrie havregryn (for ikke-glutenfri version, kan du bruge fuldkornsmel)
 • salt og peber
 • kokosolie (eller lignende) til at smøre vaffeljern med

 

Så nemt er det: Start med at presse væden ud af den optøede spinat. Kom det i en skål og pisk det sammen med æg, havregryn, salt og peber. Varm et vaffeljern, smør med en smule kokosolie (eller lignende) og bag spinat-æggemassen som en normal vaffel. Top evt. spinatvaflen med røget laks, lidt skyr rørt med frisk persille, citron, salt og peber og skiver af avokado.

IMG_4302

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg
   

6 kommentarer

 • De ser virkelig lækre ud! 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ih, hvor ser det lækkert ud. Er også selv igang med SRP, så jeg kender alt for godt følelsen af en god pause med lækker mad. Held og lykke med opgaven!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna

   Endnu en gang mange tak Josefine, det gør bare dagen lidt bedre med lidt god mad 🙂
   Og også held og lykke med opgaven til dig!
   – Anna

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mathilde

  Faldt lige over din side og sikke nogle lækre opskrifter! Tænkte på om man kan bruge frisk spinat i stedet og hvor meget tror du så man skal bruge? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna

   Hej Matilde – tak, hvor er du sød!
   Det er jeg sikker på, at du kan. Jeg ville bruge lidt mindre frisk spinat (måske 60-70 gram) og så bare hurtigt dampe det i en gryde med en smule vand, til det falder sammen og så trykke al væden ud af 🙂
   Du må meget gerne fortælle, hvordan det bliver.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

:lion: 
:grinning: 
:grin: 
:joy: 
:smiley: 
:smile: 
:sweat_smile: 
more...
 
 

Næste indlæg

No-bake Cheesecake ❤