Laksesliders med sprøde grøntsager og dildcreme

Verdens bedste gulerodskage og bloggens 2 års fødselsdag

IMG_3901I går var det bloggen fødselsdags, hurra hurra hurra! Tænkt at det er 2 år siden, jeg startede. Det er indtil videre blev til 218 indlæg, og jeg glæder mig til alle de lækre opskrifter, som fremtiden vil byde på.

I anledningen af fødselsdagen har jeg lavet denne helt igennem fantastiske gulerodskage med inspiration herfra, og jeg har virkelig glædet mig til at dele den med jer 😀 Gulerodskagen er sprød i kanten, svampet indeni, har en mild krydret smag og er fyldt med rosiner og valnødder. Jeg har ikke altid været så glad for cream cheese på gulerodskager, men jeg var fuldstændig vild med denne cremede frosting med et twist af citron. Kagen er utrolig nem at lave, og jeg skal bestemt snart lave den igen.

IMG_3891IMG_3897IMG_3903

Verdens bedste gulerodskage (til 10-12 personer)

 • 200 g blødt smør
 • 190 g brun farin
 • 3 æg
 • 200 g hvedemel
 • 2 store tsk stødt kanel
 • 2 tsk bagepulver
 • 300 g  fintrevne gulerødder (ca 5 stk)
 • 2 håndfulde valnødder, grofthakkede
 • 1,5 dl rosiner
 • 1 nip salt
 • 200 g flødeost
 • 50 g flormelis
 • skal fra 1 øko citron + 3-4 spsk saft

 

Så nemt er det: Start med at piske smør, farin og æg sammen i en skål. Bland hvedemel, kanel, bagepulver og salt i en anden skål. Pisk skiftevis mel-blandingen og de fintrevne gulerødder i smør-blandingen. Rør også rosiner og valnødder i. Fordel dejen i en springform (ca. 20 cm i diameter) og bag kagen en times tid ved 175 grader. Lad kagen køle helt af.

Kom flødeost i en skål og rør flormelis, citronskal og -saft i, til det bliver en lind masse og smør det på den kolde gulerodskage. Pynt eventuelt med valnødder og revet citronskal.

IMG_3907

Hav en skøn weekend!

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg
   

3 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

:lion: 
:grinning: 
:grin: 
:joy: 
:smiley: 
:smile: 
:sweat_smile: 
more...
 
 

Næste indlæg

Laksesliders med sprøde grøntsager og dildcreme