Laksesliders med sprøde grøntsager og dildcreme

Gulerodskage med citron-cream cheese frosting

Gulerodskage med citron-cream cheese frostingI går var det bloggen fødselsdags, hurra hurra hurra! Tænkt at det er 2 år siden, jeg startede. Det er indtil videre blev til 218 indlæg, og jeg glæder mig til alle de lækre opskrifter, som fremtiden vil byde på. I anledningen af fødselsdagen har jeg lavet denne helt igennem fantastiske gulerodskage, og jeg har virkelig glædet mig til at dele den med jer. Det er mit bud på verdens bedste gulerodskage. Jeg har lavet den mange gange, har delt opskriften med venner og familie og endnu ikke smagt en, der slår den.

Gulerodskagen er sprød i kanten, svampet indeni, har en mild krydret smag og er fyldt med rosiner og valnødder. Det der virkelig sætter prikken over i’et er toppingen af citron-cream cheese frosting, der giver kagen et frisk og let twist. Jeg har ikke altid været så glad for cream cheese på gulerodskager, men jeg er fuldstændig vild med denne cremede frosting med citron. Kagen er utrolig nem at lave, og jeg skal bestemt snart lave den igen.

Find flere lækre opskrifter på kager lige her.

Gulerodskage med citron-cream cheese frosting

Gulerodskage med citron-cream cheese frosting

Gulerodskage med citron-cream cheese frosting (til 10-12 personer)

  • 200 g blødt smør
  • 190 g brun farin
  • 3 æg
  • 200 g hvedemel
  • 2 store tsk stødt kanel
  • 2 tsk bagepulver
  • 300 g  fintrevne gulerødder (ca 5 stk)
  • 2 håndfulde valnødder, grofthakkede
  • 1,5 dl rosiner
  • 1 nip salt
  • 200 g flødeost
  • 50 g flormelis
  • skal fra 1 øko citron + 3-4 spsk saft

 

Så nemt er det: Start med at piske smør, farin og æg sammen i en skål. Bland hvedemel, kanel, bagepulver og salt i en anden skål. Pisk skiftevis mel-blandingen og de fintrevne gulerødder i smør-blandingen. Rør også rosiner og valnødder i. Fordel dejen i en springform (ca. 20 cm i diameter) og bag kagen en times tid ved 175 grader. Lad kagen køle helt af.

Kom flødeost i en skål og rør flormelis, citronskal og -saft i, til det bliver en lind masse og smør det på den kolde gulerodskage. Pynt eventuelt med valnødder og revet citronskal.

Gulerodskage med citron-cream cheese frosting

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg
   

3 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Laksesliders med sprøde grøntsager og dildcreme