Gratineret fyldt hokkaido græskar

Sunde chewy julesmåkager

IMG_4275Jeg tror, at jeg har fået mig en ny afhængighed… og det er disse utroligt lækre chewy julesmåkager. Jeg har ladet mig inspirere af denne opskrift fra søde Cathrineyoga’s blog.

Julesmåkagerne er helt uden smør, mel og tilsat sukker, men til gengæld fyldt med ingredienser som dadler, mandler og julekrydderier. Kanten bliver chewy, mens selve julesmåkagen knaser fra de grofthakkede mandler. Jeg kan bedst beskrive dem som sunde brunkager, og de blev utrolig godt modtaget herhjemme.

Min far sagde: “jeg vil hellere have den her end en normal brunkage”, og det siger altså noget, når det kommer fra ham, der godt kan være lidt skeptisk i forhold til alle de sundere søde sager. Julesmåkagerne skal ihvertfald laves flere gange i den kommende decembermåned – er jeg mon den eneste, der glæder mig til julemåneden?

IMG_4276IMG_4277IMG_4279

Sunde chewy juelsmåkager (8 stk)

  • 60 g mandler
  • 150 g dadler, ustenede
  • 2 tsk stødt kanel
  • 1 lille tsk stødt ingefær
  • 1 knps salt
  • 5 nelliker knust til pulver i morter (eller 1/4 tsk stødt nelliker)
  • 1,5 æggehvide
  • 1/2-1 tsk kokosolie til smørelse, smeltet

 

Så nemt er det: Start med at blende de ustenede dadler i en foodprocessor. Blend derefter æggehvide, pulveriseret (eller stødt) nelliker, kanel, ingefær og salt med, til det bliver en sammenhængende masse. Blend derefter mandler i, så der stadig er grove stykker – du kan også hakke dem groft og vende dem i.

Tag en bageplade med bagepapir frem. Cathrine har et godt råd, så småkagerne ikke hænger fast: “Smør bagepapiret med en smule smeltet kokosolie”, og det fungerer super fint. Fordel 8 “klatter” af dej på bagepapiret med en tsk og tryk dem lidt flade og runde. Bag julesmåkagerne ved 190 grader i 15 minutter. Afkøl på rist og opbevar i lufttæt boks.

IMG_4278

   

3 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gratineret fyldt hokkaido græskar