Sprød broccolisalat med æbler og rosiner

Sprøde kokostoppe med citronskal og mørk chokolade

IMG_4092De bedste kokosmakroner, jeg nogensinde har smagt, er dem fra Emmerys. Jeg har derfor været i køkkenet for at prøve at efterligne. De blev faktisk utrolig tætte på originalen, og så kan de oven i købet laves på ingen tid. Så hvis du elsker kokos, elsker chokolade og elsker citron, ja så er disse helt klart også noget for dig.

Det lækre ved disse kokostoppe er, at de bliver sprøde uden på og en smule karamelliserede i bunden, imens det indeni er saftigt og lækkert. Jeg har tilføjet revet citronskal, fordi jeg elsker smagen, og så har jeg toppet med knasende mørk chokolade og kokosflager – hvis du er mere til appelsinskal, lys chokolade eller bare helt enkle kokostoppe, kan det også sagtens fungere.

Hvis du er interesseret har jeg også tidligere forsøgt mig med en sund version af kokostoppe, som du kan finde opskriften på lige her.

IMG_4091

IMG_4093

Sprøde kokostoppe med citron og chokolade (8 mellemstore)

  • 125 g kokosmel
  • 100 g rørsukker
  • 2 æggehvider (ca. 75 g)
  • fintrevet skal fra 1 øko citron
  • 50 g mørk chokolade
  • evt. kokosflager

 

Så nemt er det: Start med at røre kokosmel og sukker sammen i en skål. Kom også æggehvider og citronskal i og rør det godt sammen med en ske. Brug skeen til at fordele 8 kokostoppe på en bageplade med bagepapir og bag dem i 8-10 minutter ved 215 grader varmluft, skru lidt ned hvis de bliver for mørke. Lad dem køle helt af.

Smelt den mørke chokolade over vandbad og dyp de afkølede kokosmakroner i den smeltede chokolade – du kan også fordele chokolade med en teske over kokostoppene. Drys evt. med kokosflager og lad chokoladen stivne. Opbevar kokostoppene på køl i en lufttæt beholder.

IMG_4098

 

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg
   

4 kommentarer

  • Pytte

    Hej Anna. Har fulgt din blog lige siden du var i Go appetit og prøvet flere af dine gode opskrifter, så nu skal du lige have en kommentar 🙂
    Har lige bagt dine kokostoppe, de er super lækre – kan rigtig godt lide smagen af citron og din måde med chokoladen er ovenpå i stedet for under bunden. Havde ikke kokosflager, men brugte mandelflager, men de ser lige så delikate ud som dine.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Anna

      Hej Pytte,
      Mange tak – det er jeg meget glad for at høre! Det lyder også rigtig lækkert med mandelflagerne 😉
      – Anna

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pia Nielsen

    Hej Anna.

    Første gang jeg har lavet kokostoppe, bestemt ikke sidste gang. De var bare helt fantastisk og nemme at lave. Så friske i smagen af citron,
    Jeg tænker jeg vil prøve med appelsin også.
    Tak for den gode opskrift.
    Venlig hilsen
    Pia

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Anna

      Hej Pia.
      Det er jeg glad for at høre! Jeg er også ret vild med dem.
      Tak, ja appelsin smager sikkert også rigtig godt – det må næsten prøves 😉

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sprød broccolisalat med æbler og rosiner