Verdens bedste gulerodskage og bloggens 2 års fødselsdag

Nøddesnacks med peanutbutter og mørk chokolade

IMG_4102Kender du det, når man midt på ugen har lyst til noget lækkert, men helst gerne vil undgå det usunde? Hvis du har det ligesom mig, så er disse nøddesnacks perfekte til dig!

Man kunne godt kalde dem for cookies, hvis man dog ikke forventer i smør-knasende cookie (som dog også kan være lækkert). Jeg har valgt at kalde dem for nøddesnacks, og opskriften er inspireret af JulieBruun. Nøddesnack’sne er fyldt med ristede mandler, havregryn, dadler, peanutbutter og mørk chokolade – helt uden mel, tilsat sukker og smør – og så smager de VIRKELIG godt!

De tager vitterligt kun 15 minutter at lave, så der er ingen undskylding for ikke at smutte ud i køkkenet og smække dem sammen 😉 Jeg planlægger ihvertfald at lave dem igen meget snart.

IMG_4109IMG_4100

Nøddesnacks med peanutbutter og chokolade (6-7 stk)

  • 1 dl mandler
  • 4 bløde dadler
  • 1,5 dl grovvalsede havregryn
  • 1 spsk peanutbutter
  • 1 æg + 1 æggehvide
  • 1 tsk kokosolie
  • 20 g mørk chokolade
  • 1 knps salt

 

Så nemt er det: Start med at riste mandlerne i ovnen i 5-8 minutter ved 180 grader. Lad dem afkøle lidt, hak dem groft, kom dem i en skål sammen med salt, havregryn og æg og rør det godt sammen. Rør også peanutbutter i. Smelt kokosolien (fx i mikrobølgeovn), hak dadler fint og chokolade groft og kom alle 3 ingredienser ned i skålen. Rør det godt sammen. Fordel 6-7 “klatter” på en bageplade med bagepapir og tryk dem lidt flade. Bag dem i cirka 10 minutter ved 190 grader.

IMG_4105

   

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Verdens bedste gulerodskage og bloggens 2 års fødselsdag