Gulerodskage med citron-cream cheese frosting

Nøddesnacks med peanutbutter og mørk chokolade

Nøddesnacks med peanutbutter og chokoladeKender du det, når man midt på ugen har lyst til noget lækkert, men helst gerne vil undgå det usunde? Hvis du har det ligesom mig, så er disse nøddesnacks med peanutbutter perfekte til dig! Man kunne godt kalde dem for sunde cookies eller småkager, hvis man dog ikke forventer i smør-knasende cookie. Jeg har valgt at kalde dem for nøddesnacks med peanutbutter, og opskriften er inspireret af Julie.

Nøddesnack’sne er fyldt med ristede mandler, havregryn, dadler, peanutbutter og mørk chokolade – helt uden mel, tilsat sukker og smør. Og så smager de VIRKELIG godt! De tager vitterligt kun 15 minutter at lave, så der er ingen undskylding for ikke at smutte ud i køkkenet og smække dem sammen 😉 Jeg planlægger ihvertfald at lave dem igen meget snart. De er perfekte som eftermiddagssnack, sundere dessert eller til den lille sult på madpakken.

Find mere inspiration til snacks og sundere søde sager lige her.

Nøddesnacks med peanutbutter og chokolade

Nøddesnacks med peanutbutter og chokolade (6-7 stk)

 • 1 dl mandler
 • 4 bløde dadler
 • 1,5 dl grovvalsede havregryn
 • 1 spsk peanutbutter (min favorit er denne)
 • 1 æg + 1 æggehvide
 • 1 tsk kokosolie
 • 20 g mørk chokolade
 • 1 knps salt

 

Så nemt er det: Start med at riste mandlerne i ovnen i 5-8 minutter ved 180 grader. Lad dem afkøle lidt, hak dem groft, kom dem i en skål sammen med salt, havregryn og æg og rør det godt sammen. Rør også peanutbutter i. Smelt kokosolien (fx i mikrobølgeovn), hak dadler fint og chokolade groft og kom alle 3 ingredienser ned i skålen. Rør det godt sammen. Fordel 6-7 “klatter” på en bageplade med bagepapir og tryk dem lidt flade. Bag dem i cirka 10 minutter ved 190 grader. Opbevar dem i en lufttæt beholder.

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg

3 kommentarer

 • […] Jeg skal bl.a. have prøvet hendes Sunde gulerodsmuffins med nødder, rosiner og krydderier, hendes Nøddesnacks med peanutbutter og mørk chokolade, og hendes Sunde Bananvafler. Og hvis lækkerhedsgraden i disse opskrifter er samme standard som […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • jane

  jeg lige bagt dem de smager godt. syntes de er lidt bløde i bunden skal de være det. eller skulle de have haft lidt længe i oven ?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Bartels

   Hej Jane.
   Nej de burde ikke være bløde, men da de er sunde, bliver de ikke sprøde, som almindelige cookies.
   Ellers kan du med fordel give dem lidt længere tid næste gang 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gulerodskage med citron-cream cheese frosting