Efterårsmuffins med nødder og tørret frugt

Mellemøstlige oksedeller med kikærter

IMG_4240Jeg er ret vild med kikærter, så jeg tænkte, at det måtte prøves som en ekstra ingrediens i oksedeller. Og det var nu slet ikke så dårligt endda. Jeg er ikke den største kød-spiser, men jeg kan nu godt lide et saftigt stykke kyllingebryst, en langtidssimret kødsovs eller nogle gode oksedeller, fx med tomatsovs a la Lady og Vagabonden – som forresten er min livret.

Nååh tilbage til oksedellerne… De har en god stegeskorpe, en skøn mellemøstlig smag fra spidskommen, garam masala og mynte, og så er de fyldt med lækre kikærter. Det kan altså klart anbefales! Jeg serverede dem med denne skønne spinatsalat med langtidsbagte tomater og grillost.

IMG_4244

Mellemøstlige oksedeller med kikærter (til 3-4 personer)

  • 600 g hakket oksekød
  • 1 dåse kikærter på dåse, drænet
  • 2-3 spsk tomatpure
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk garam masala
  • 1 lille håndfuld frisk mynte, hakket
  • 1 æg
  • 1 spsk olie + 1 spsk smør

 

Så nemt er det: Start med at røre hakket oksekød, salt, spidskommen, garam masala, kikærter, hakket mynte og æg godt sammen i en skål – det er nemmest med hænderne. Lad farsen trække lidt på køkkenbordet, gerne i 30 minutter. Form farsen til oksedeller. Varm en pande op til middel-høj varme og smelt smør og olie på panden. Steg kødboller ved god varme til at starte med, så de får en stegeskorpe, og så kan du herefter skrue lidt ned. De skal cirka have 4 minutter på hver side i alt.

IMG_4245

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Efterårsmuffins med nødder og tørret frugt